XS
SM
MD
LG

Level UP će predstavljati SRBIJU na regionalnim Dota 2 kvalifikacijama za Svetski IeSF ŠAMPIONAT!

Foto: SESE

U nedelju, 26. februara imali ste priliku da ispratite seriju duela između najveštijih dotaša Srbije. Na ovogodišnjim nacionalnim Dota 2 kvalifikacijama trijumfovao je Level UP Esports, koji će predstavljati Srbiju u trci za Svetsko IeSF Prvenstvo u Rumuniji! Snimke svih mečeva možete pratiti na zvaničnom Klan RUR YouTube kanalu.

Na kvalifikacijama su se takmičili dobro poznati veterani lokalne scene, kao što su Aleksandar ”Alexxo” Diklić, Nikola ”LeBron” Popović, Viktor ”Buktop” Knežević, Duško ”BoraNija” Boranijašević, Mihajlo ”MikSA” Jovanović, Ivan “IgnItableS” Spasić i Nikola “Nikolica” Mihajlović. Bilo je tu i nekih novih lica, u vidu timova Double T Esports i LastSmoke.

Mečevi su bili kvalitetni i izuzetno zabavni, ali smo se ipak nadali da će biti malo neizvesniji – svaki BO3 okršaj se završio sa rezultatom 2-0. Do velikog finala dogurali su Click Esports i Level UP na čelu sa kapitenom Buktopom.

dota2-irl2023-quali-bracket-final1

Foto: SESE

Ovaj meč je takođe bio prilično jednostran, pogotovo za jedno veliko finale. Prva mapa se odužila do 59. minuta, ali su Buktop i ekipa završili partiju sa prednošću od čak 81.000 golda! Level UP je drugu mapu okončao u daleko kraćem roku, i tako stavio tačku na čitav meč.

RUR i SESE bi želeli da se zahvale svim učesnicima i čestitaju Level UP-u na fantastičnoj pobedi. Ostalo je još samo da im poželimo sreću na predstojećim regionalnim kvalifikacijama. Najbolji sa tog turnira će putovati za Jaši, gde će se na velikoj sceni održati završnica Svetskog Esports Šampionata, od 24. avgusta do 04. septembra 2023. godine!

Za Level UP nastupaju:

  • Viktor ”Buktop” Knežević
  • Neven ”Kounz” Čobanov
  • Aleksandar ”Alexxo” Diklić
  • Duško ”BoraNija” Boranijašević
  • Milan ”MiLAN” Kozomara

U trci za prošlogodišnje IeSF prvenstvo na Baliju našu zemlju je predstavljao Team Serbia, koji je zaustavljen na regionalnim kvalifikacijama.

Ako ste propustili ovogodišnje nacionalne Dota 2 kvalifikacije, snimak mečeva možete pogledati OVDE!

Izvor: RUR