XS
SM
MD
LG

Srbija u najjačem sastavu napada bodove u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo

Foto: RSS

Približava se nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo za seniore koje se igra u Nemačkoj, 2024. godine, a selektor Toni Đerona okupiće najbolje srpske rukometaše 6. marta.

Srbija i Norveška u borbu za prvo mesto u grupi ulaze sa maksimalnim učinkom, dve pobede i sva četiri boda. Ipak, ovo će biti i prilika za revanš za bolan poraz iz Katovica Sagosenu i ekipi.

Uz podršku navijača u Novom Sadu, 9. marta, sa početkom u 18 časova, ”Orlovi” će težiti da ponove poluvreme iz snova sa Svetskog prvenstva kada Norvežani nisu imali odgovor na maestralan napad i čvrstu odbranu izabranika Antonija Đerone.

Ono što raduje jeste povratak povređenih desnih vekova - Predraga Vejina i Jovice Nikolića, dok je poverenje selektora Srbije zaslužio i mladi pivot, Luka Rogan

Spisak muške seniorske reprezentacija za dvomeč sa Norveškom:

Golmani: Vladimir Cupara i Dejan Milosavljev. Leva krila: Nemanja Ilić, Vanja Ilić. Pivoti: Mijajlo Marsenić, Dragan Pešmalbek, Luka Rogan. Desna krila: Bogdan Radivojević, Vukašin Vorkapić. Bekovi: Petar Đorđić, Ilija Abutović, Uroš Borzaš, Lazar Kukić, Marko Milosavljević, Stefan Dodić, Miloš Orbović, Jovica Nikolić, Predrag Vejin.

Susret u Bergenu zakazan je za 12. mart nakon čega ćemo imati jasniju sliku pred završne mečeve u grupi.