XS
SM
MD
LG

Futsalerke Intelektualca najbolje u glavnom gradu

Futsalerke i stručni štab Intelektualca; foto lična arhiva Jovane Stojanović

Beograd je dobio futsal prvaka u konkurenciji dama. Trijumfom u finalu protiv ekipe Gročanski, rezultatom 4:1 (2:1), Intelektualac se upisao kao prvi na listi u glavnom gradu. Strelci za pobedničku ekipu bile su Milinović (dva pogotka), Perlinac i Kuhut. Predvodila ih je Jovana Stojanović, naša najbolja futsal igračica, nekadašnja kapitenka Crvene zvezde i reprezentativka Srbije. Tim Intelektualca opravdao je teret favorita koji su nosile od starta prvenstva, sa ukupnom gol - razlikom 42:2, protivnicama nisu ostavljale ni najmanju šansu da im bar zakomplikuju ili poremete put do titule.

Iskusni stratezi Intelektualca, Paja Gradić i Negomir Trmčić, nekada veliki igrači malog fudbala, okupili su najbolje što Beograd ima u ženskom futsalu i to ukomponovali u skladnu ekipu. Okosnicu tima činile su devojke sa kojima je Gradić pre pet godina počeo da formira reprezentaciju. Uz Jovanu Stojanović, igrale su Marija Krunić, Zlata Milovanović, Ana Veličković, Tamara Dimitrijević, kao i golmanke Bojana Jevtić i Sandra Milojević, uz podršku iskusnih fudbalerki sa velikog terena - Gordane Milinović, Jovane Sretenović i Marije Zorić.

Njihovo dragoceno znanje i pobednički mentalitet, koji su sa travnatih terena prenele na parket, motivisale su ostale mlađe igračice da pruže maksimum. Među njima su buduće zvezde igre „na petoparcu“ - Sanja Sofronić, Ana Mandić, Ivana Filipović, Maša Džunić, Tamara Perlinac, Katarina Petrović, Gordana Vučetić i Danijela Kuhut.

Beogradsko finale odigrano je u lepoj atmosferi i sportskom ambijentu hrama srpskog futsala u „Šumicama“, pred brojnim ljubiteljima ženskog sporta. Po najavi Milenka Marića, koji je besprekorno obavio organizaciju prvenstva, počinju pripreme za finalni turnir gde će se dobiti prvi šampion Srbije u ženskom futsalu.

JOVANI ČETIRI PEHARA

Pobednički trofej kapitenki Jovani Stojanović, uručio je Mile Bekrić, komesar za takmičenje futsal liga u FS Beograda. Jovana je sa jedanaest pogodaka bila prvi strelac prvenstva i dobila je pehar iz ruku Aleksandra Saleta Milenovića, fudbalera iz šampionske ekipe Obilića i jednog od naših najboljih igrača malog fudbala. Jovana je proglašena i za najbolju igračicu prvenstva, priznanje joj je uručio Miodrag - Miša Stojanović, dugogodišnji priznati sportski novinar.

Kao šlag na tortu, za 28. rođendan koji je proslavila na dan finala, Jovana Stojanović je dobila trofej za najbolju igračicu ženske futsal lige Beograda u sezoni 2020. godine, koji joj nije bio uručen zbog porođaja i odsustva sa sportskih terena. Nagradu joj je u ime organizatora dodelio Vladimir Sarić.

Jovana Stojanović sa četiri priznanja