XS
SM
MD
LG

Pobeda Srbije protiv Ukrajine

 

BEOGRAD - U drugom kolu “A“ grupe na 10. Evropskom prvenstvu za rukometašice reprezentacija Srbije savladala je Ukrajinu sa

25:23 (14:10).

U Beogradskoj areni, pred oko 3.000 gledalaca, sudili su: Floresku i Duta iz Rumunije.

Narednu utakmicu Srbija igra u subotu protiv Češke. U prvom kolu Srbija je izgubila od Norveške sa 28:26

U dalje takmičenje će se plasirati tri prvoplasirane ekipe u grupi.

Srbija: Risović, Tomašević 19 odbrana, Krpež 1, Popović 5, Lekić 4 (2), Damjanović 5, Erić, Rajović 2, Pop Lazić 3, Ognjenović, Filipović 1, Nišavić 3, Milošević 1, Stoiljković, Liščević, Dmitrović.

Ukrajina: Vlasenko, Parhomenko, Timošenkova, Lajuk 1, Pidpalova 2, Šutska 2, Managarova 7, Borščenko 4 (2), Cibulenko, Vaščuk 1, Turkalo 1, Nikolajenko 2 (1), Redka, Glibko 3, Burlašenko, Stelmah

Isključenja: Srbija 6, Ukrajina 14  minuta

Sedmerci: Srbija 3 (2), Ukrajina 7 (5)

Rukometašice Srbije došle su do prve pobede na Evorpskom prvenstvu, koja ih je, najverovatnije, odvela u drugu fazu takmičenja. Domaća reprezentacija je, kao i u prvom meču, pokazala puno oscilacija u igra, ali je Ukrajina bila takav rival da se i pored toga moglo doći do presudnih bodova.

Srbija je do pobede došla najviše zahvaljujući sjajnoj odbrani i odličnoj formi golmana Katarine Tomašević. Ona je bila "ključ" naše pobede. Sa 19 odbranjenih udaraca Tomašević je sjajno odradila svoj posao i održala prednost Srbije.

Ukrajina je igrala po sistemu "toplo-hladno". Imale su i Ukrajinke svojih svetlih trenutaka, ali je to bilo nedovoljno da se ostvari prva pobeda.

U timu Srbije, pored golmana Katarine Tomašević, dobro su igrale Jelena Popović, Sanja Damjanović i kapiten Andrea Lekić. Najpovoljniji utisak u ekipi Ukrajine ostavila je sjajni bek Julija Managarova, koja je postigla sedam golova.

- Večeras je Srbija upisala prvu pobedu u istoriji na Evropskim prvenstvima. To me posebno ispunjava. Bila je ovo teška utakmica, u kojoj smo pokazali dva različita lica. Ukrajina je dobra ekipa, koja svakoga može da pobedi, a od svakoga može i da izgubi - rekao je selektor Srbije Saša Bošković.