XS
SM
MD
LG

Srbija je spremna za Svetski Esports Šampionat na Baliju!

Foto: SESE

Pred nama je Svetski Esports Šampionat u organizaciji Međunarodna Esports Federacija (IeSF). Od 2. do 10. decembra, najbolji esportisti sveta će odmeriti snage u Indoneziji na prelepom ostrvu Bali, gde će se boriti za titulu svetskog šampiona, kao i veliki nagradni fond od pola miliona dolara!

120 država sa šest kontinenata takmičiće se za titulu najbolje esports zemlje, među kojima je naravno i Srbija koja se na svetskom IeSF šampionatu takmiči od njegovog osnivanja. Srbija je bila svetski šampion 2015. godine.

Ove godine na IeSF-u igraće se ukupno šest esports naslova, gde će Srbija imati predstavnike u igrama CS:GO, Tekken 7 i eFootball 2023. Ovogodišnje predstavnike izabrao je Srpski Savez Elektronskih Sportova i Esportova (SESE), koji je organizovao nacionalne kvalifikacije za svaki od ovih naslova. Naši igrači i ekipe su potom morali da se dokažu i u regionu, odakle su samo najbolji ostvarili direktan plasman na Bali.

COUNTER STRIKE: GLOBAL OFFENSIVE

NAGRADNI FOND: 100.000$

PREDSTAVNIK SRBIJE: INATION

Posle pobede na nacionalnim kvalifikacijama, iNation je putovao u Oradeu u Rumuniju, gde se susreo sa drugim evropskim CS:GO ekipama. Iako je takmičenje završio u polufinalu, iNation je ipak postigao dovoljno dobar rezultat za direktan plasman na IeSF Šampionat.

TEKKEN 7

NAGRADNI FOND: 25.000$

PREDSTAVNIK SRBIJE: PAVLE ”THE ALPHA AND THE OMEGA” NIKOLIĆ

Nakon nacionalnih kvalifikacija, Pavle Nikolić je svoj put ka svetskom prvenstvu nastavio na evropskim kvalifikacijama u Bakuu, u Azerbejdžanu. Nije uspeo da uđe u poslednju fazu turnira, ali je ostvario direktan plasman na Bali.

EFOOTBALL 2023

NAGRADNI FOND: 25.000$

PREDSTAVNIK SRBIJE: MARKO ”ROKSA” ROKSIĆ

Sa sigurnošću možemo reći da Srbija ima neke od najkvalitetnijih eFootball igrača na svetu. Među njima je i Marko Roksić, koji se ove godine istakao kao ubedljivo najbolji, ne samo u našoj zemlji, već i u Evropi. Pošto je osvojio evropski eFootball šampionat u Podgorici koji se odigrao početkom septembra ove godine, Roksa je osigurao direktan plasman u finalni deo turnira, tako da neće morati da prođe kroz grupnu fazu. Smatramo da je Roksa jedan od najvećih favorita na šampionatu!

Turnir u organizaciji Međunarodne Esports Federacije održaće se od 2. do 10. decembra 2022. godine. Sve aktuelne informacije o IeSF šampionatu, ali i drugim turnirima pratite na sajtu RUR kao i na FB i Instagram stranici SESE Saveza.

Izvor: RUR