XS
SM
MD
LG
22.11.2022 Administrator

Emirati mame Vladimira Živanovića

Vladimir Živanović i Aca Stanisavljević - foto: FC Qizilqum

Sjajni rezultati Kizilkuma u prvenstvu Uzbekistana nisu ostali neprimećeni. Naš stručnjak Vladimir Živanović je utkao sebe u najbolji rezultat u istoriji ovog kluba. Visoko peto mesto na kraju prvenstva je nešto na šta su svi ponosni u Navoju, gradu na jugo-zapadu ove zemlje.

"Ostvarili smo lep rezultat ove sezone, najbolji u dugogodišnjoj istoriji kluba. Iskreno videlo se to još na početku sezone na pripremama, gde smo i sami očekivali da ćemo biti u samom vrhu s obzirom kako smo kvalitetno radili i sa koliko energije smo pristupali svakom treningu", sumira Vladimir Živanović.

Veći deo prvenstva ste bili u samom vrhu tabele i pretili ste da možete da pomrsite konce i velikim i bogatim klubovima Uzbekistana.

"Ove godine Kizilkum je bio pravo osveženje za celu ligu, i bukvalno svim klubovima smo bili najmanje poželjan protivnik. Ekipa je bila perfektno pripremljena, gajili smo napadački fudbal pa i ne čudi što je na primer naš Aca Stanisavljević najbolji asistent lige", hvali svog igrača Živanović.

Kakvi su planovi Kizilkuma, ali i tvoji lični za narednu sezonu?

"Meni je ugovor istekao poslednjeg dana novembra. Već sam razgovarao sa čelnicima Kizilkuma o produžetku ugovora, ali imam i dve ponude iz Emirata. Lepo sam se uklopio u Kizilkumu, od ranije sam govorio ruski, sada i lokalni dijalekt, ali opet i ponude iz Ujedinjenih Arapskih Emirata su mamac za svakog trenera", ostao je zagonetan Vlada Živanović.