XS
SM
MD
LG

Sutra na programu pet utakmica osmine finala Kupa Srbije

U sredu je na programu pet utakmica osmine finala Kupa Srbije. Od pet duela u dva će međusobno odmeriti snage po dva superligaša a na ostalim susretima akteri su tri prvoligaša.

Radnički sa Novog Beograda plasmanom u osminu finala ponovili su prošlogodišnji uspeh kada su ispali na penale od tadašnjeg superligaša Metalca. U prethodnoj rundi su načinili iznenađenje i eliminisali Mladost iz Lučana. Trener Miloš Joksić tvrdi da su imali sreće u žrebu i dobili rivala po meri.

- Ambicije su da prođemo dalje. Radnik ima probleme u prvenstvu kao mi, i akcenat je na završnici prvenstva. Kup je važan, pogotovu što smo dospeli tako visoko i šteta je da tu stanemo. Zato ćemo istrčati u najačem sastavu izuze 1-2 prvotimaca koje ću odmoriti za prvenstveni duel sa Mačvom.

IMT odlazi na niški Čair i očekuje ga ambiciozni domaćin u ulozi favorita. Sa navedenom činjenicom se “Traktoristi” ne mire i sa respekt prema superligašu, odlaze da načine još jedan podvig i eliminišu još jedan Radnički. Trener Zoran Vasiljević kaže da stil igre tima zavisi od karaktera trenera.

- U igri Radničkog ima puno duela, naboja, energije, žele da dominiraju i po mogućstvu da dobiju što više duela. Kolega Lalatović insistira na presingu na svakom delu terena. Sastavićemo tim spreman da odgovori takmičarskim iskušenjioma, shodno tome povrenje će dobiti igrači sposobni da odgovore tom stilu igre - bio je jasan poznati stručnjak.

Prvoligaš Železničar se nalazi u top formi, nanizali su četiri trijumfa i sve su bliže vrhu tabele. Uporedo uspešno iograju u kupu. Pobedom nad RFK Novim Sadom 1921 plasirali su se u osminu finala i sutra će odmeriti snage protiv TSC-a u Bačkoj Topoli. Atmosfera u klubu je euforična i igrači puni samopouzdanja očekuju preostale dve utakmice u prvenstvu. Reče trener Tomislav Sivić da će duel sa uspešnim superligašem biti nagrada za njegove momke za sve što su do sada ostvarili u prvenstvu. Za Palančane kaže da se radi o odlično organizovanom i uspešnom klubu. Nije realno, kaže on, da pretimo domaćinu, kup je specifično takmičenje i dešavaju se iznenađenja. Cilj je da ostave povoljan utisak, nastupiće sa kobinovanim sastavom od kojeg očekuje da da sto odsto.

Žarko Lazetić ne potcenjuje prvoligaša i tvrdi da imaju superligaški selektiran tim. - Kolegu Sivića dobro poznajem. poznat je kao “specijalista za osvajanje kupova”, jer je dva trofeja osvojio u Mađarskoj. Imaju izuzetnu seriju dobrih rezultata i pobeda, I uveren sam da će oni sledeće sezone biti superligaši.

Mladost GAT je prioritet prvenstvo i borba za opstanak. Već su načinili najveći uspeh u najmasovnijem takmičenju pobedom nad Voždovcem i plasmanom u osminu finala kupa. Sa starijim novosadskim superligašem su se ogledali na Karađorđu na početku prvenstva. Kažu da je Vojvodina mnogo kvalitetan tim i sutra su u ulozi favorita. Trener Ljubomir Ristovski priliku će pružiti mlađim igračima i onima sa manjom minutažom. To ne znači da su se unapred predali i pokušaće da iznenade velikog rivala.

Novi Pazar je nastavio sa uspesima pod vođstvom novog trenera Damira Ćakara. Istorijski rezultati u prvenstvu dodatno su podgrejali atmosferu u gradu na Jošanici, pogotovu što su pobede beležili bez podrške vernih navijača. Kao u ligi, tako su uspešni u kupu, i posle GFK Jagodine nadaju se plasmanu u četvrtfinale.

Novi Pazar je odlučio da ulaz na utakmicu osmine finala bude besplatan. “Naši fudbaleri su pobedom protiv Javor Matisa zadržali peto mesto u Mozzart bet Super ligi, a odredili smo besplatan ulaz kako bi sa našim navijačima u što većem broju proslavili dosadašnji uspeh i zajedno nastavili borbu za što bolji plasman u prvenstvu i kupu” kaže se u saopštenju pazarskog superligaša. Iz kluba pozivaju sve škole fudbala sa teritorije Novog Pazara i okolnih opština da prisustvuju utakmici u što većem broju.