XS
SM
MD
LG

Istorijski uspeh reprezentacije Srbije u sportskom ribolivu

Svetski prvaci: Reprezentacija Srbije u sportskom ribolovu - foto: SSR Srbije

Reprezentacija Srbije u sportskom ribolovu trijumfalno je okončala učešće na 68. Svetskom prvenstvu, koje je održano 10. i 11. septembra na Staroj Dravi kraj Bilja u blizini Osijeka. To je, posle ekipne bronze na Evropskom i Svetskom prvenstvu, te pojedinačnog naslova svetskog prvaka Gorana Radovića iz Arilja 2014. i 2021. godine, sada najveći uspeh sportskog ribolova Srbije.

- Ogroman uspeh smo postigli, pogotovo ako se ima u vidu da su naši reprezentativci amateri, a Englezi i Italijani profesionalci, Belgijanci, Mađari i Francuzi, primera radi, poluprofesionalci. U konkurenciji 33 nacionalne selekcije biti prvi je san koji je pretvoren u javu. Prvog dana smo ulovili nešto preko 41, a drugog dana više od 35 kilograma ribe, pretvoreno u poene, kojih treba imati što manje, u subotu smo bili prvi sa devet poena, Italijani drugi sa 14, Česi treći sa 19 poena, a drugog dana su Italijani bili prvi sa 22, mi drugi sa 22,5 i Mađari treći sa 28 poena. Ukupno gledano, ubedljivo smo prvi. Inače, celu prošlu nedelju smo proveli na Staroj Dravi. Prvih pet dana su bili treninzi, a subota i nedelja su nam doneli veliku radost, ponosno nam je rekao trener reprezentacije Srbije Bečejac Milan Sekulić.

Do istorijskog uspeha za srpski sportski ribolov stigla je reprezentacija u sastavu: Nemanja Damnjanović iz Beograda, Nikola Marković iz Kraljeva, Ivan Pavlov iz Paraćina, Goran Radović iz Arilja i Dejan Rajić iz Krajgujevca, a Vladan Mrkušić iz Paraćina je bio rezerva. Selektor reprezentacije je Robert Bicok iz Sente, trener Milan Sekulić iz Bečeja i vođa tima predsednik Ribolovačkog saveza Srbije Dragan Bošković.