XS
SM
MD
LG

Odbojkaški hepening za oko 500 devojčica

Lepa odbojkaška slika iz Bačkog Gradišta - foto: V. Jankov

Odbojkaški klub „Libero“ iz Bačkog Gradišta je ponosno stigao do prvog jubileja, petog organizovanja turnira za mlađi izrast. Zahvaljujući saradnji sa Kancelarijom za mlade opštine Bečej, svake godine je atraktivna sportska manifestacija brojnija i atraktivnija. Ove godine je oplemenjena spektakularnim otvaranjem u SC „Đorđe Tapavica Džoja“ na čijem travnatom fudbalskom terenu je postavljeno 13 igrališta dimenzija 12X6 i takmičilo se oko 500 devojčica uzrasta od 2009. do 2013. godišta braneći boje 77 ekipa iz 15 naselja.

- Ovogodišnji turnir je peti po redu, a drugi memorijal „Paulina Pani Šoltiš“. Imajući u vidu da su nam u gostima bile devojčice iz Vlasenice, sve je poprimilo međunarodni karakter. Dodao bih da je ovo najmasovnija ovogodišnja sportska manifestacija u našoj opštini i ponosni smo što smo sa Kancelarijom za mlade bili uspešni organizatori, rekaonam je predsednik OK „Libero“ Nemanja Jović.

Imajući u vidu da su vremenski uslovi bili optimalni, igranje odbojke na travi je bio pravi diživljaj za sve učesnice, ali i posmatrače. Najmasovnijiji klub je SK Volej iz Novog Sada, koji je stigao sa 10 ekipa, a jedino je OK Blok Aut iz Temerina imao ekipe u svih pet uzrasnih kategorija. Shodno propozicijama takmičenja, igrale su po četiri devojčice u polju i dve su bile u rezervi. Prava odbojkaška ikebana, koja je zbog masovnosti potrajala do samog predečerja.

- Još jedna potvrda da je odbojka, posebno kod devojčica, popularan i masovan sport. A kako se iz masovnosti izvlači kvalitet, potreban je samo stručan rad i ne treba da brinemo za odbojkašku budućnost, veli jedan od odbojšalih stručnjaka u bečejskoj sredini Marinko Momčićević.

Evo i tri prvoplasirane ekipe u pet uzrasnih kategorija počev od najmlađih – 2013. godište (učestvovalo 8 ekipa): 1. Elan I (Srbobran), 2. Elan II (Srbobran) i 3. Libero (Bačko Gradište), 2012. (14 ekipa): 1. Warriors (Bačka Palanka), 2. Jedinstvo (Novo Miloševo) i 3. Blok Aut (Temerin), 2011. (15 ekipa): 1. Warriors (Bačka Palanka), 2. Elan (Srbobran) i 3. Blok Aut (Temerin), 2010. (20 ekipa): 1. Bečej, 2. Respekt (Kovilj) i 3. Jedinstvo (Novi Bečej) i 2009. (20 ekipa):  1. Volej (Novi Sad), 2. Libero (Bačko Gradište) i 3. Warriors (Bačka Palanka).