XS
SM
MD
LG

Fudbaleri Mladosti iz Radičevića vredno rade i spremno čekaju novu sezonu

Trener Mladosti Milorad Kolundžija sa igračima - foto: V. Jankov

Mada još zvanično ne znaju kada će startovati nova sezona Međuopštinske lige, fudbaleri Mladosti iz Radičevića, najmlađeg sela bečejske opštine na polovini puta ka Srbobranu, vredno rade. Odigrali su i dve kontrolne utakmice. Sa Eđšegom iz Malog Iđoša bilo je 1:1, a od Jedinstva iz Novog Bečaja izgubili su rezultatom 3:2. Kako su drugi već počeli sa prvenstvenim utakmicama, teško nalaze rivala za proveru.

- Trebale bi nam utakmice, jer je došlo do promena u igračkom kadru i valjalo bi da kroz kontrolne susreta proverimo kako ide sa uigravanjem. Otišla su nam dvojica napadača, izrazitih strelaca, Božić u Jedinstvo iz Novog Bečeja i Sadžakov u Napredak iz Nadalja. Nedostajaće nam golovi koje su oni postizali i teško ćemo nadoknaditi njihovo odsustvo. Ali, vratio nam se iz gradištanske Vojvodine Olujić, iz turijske Mladisti su stigli Jajić, Medurić, Popgligorin i Medurić, a od povrede se oporavio Gojković. Na treinzima je od desetak do 15 igrača, kako koji dan, te verujemo da ćemo spremno dočekati novu sezonu, bilo je prvo što nam je rekao u „raportu“ predsednik „mladostaša“ Miša Vojnović.

Minulu sezonu Mladost je završila na solidnom četvrtom mestu. Razumljivo je što smo pitali sagovornika kakve su im ambicije u novoj sezoni.

- Bilo bi lepo kada bismo ponovilo plasman iz minule sezone, ali vremena su finansijski teška i pitanje je kako ćemo izgurati sezonu. Naš osnovni cilj je da lepo igramo, nadigramavo se sa rivalima i da nas sa tribina prate naši verni navijači. Bude li tako, rezultati će biti pozitivni i svi ćemo biti zadovoljni, zaključuje prvi čovek Mladosti iz Radičevića Miša Vojnović.

Kako nezvanično saznajemo, sezona bi trebalo da startuje sredinom idućeg meseca.