XS
SM
MD
LG

Do kraja oktobra biće poznato ime novog čelnika FSS

Kako se bliži izbor čelnika u FSS sve je zanimljivije u Staroj Pazovi, tako da će u jednom trenutku potisnuti u drugi plan zbivanja na zelenom terenu. U naredna dva i po meseca meseca biće održani izbori u FSS na svim nivoima. Izborni proces do kraja avgusta biće završen u gradovima, opštinama i esnafskim udruženjima. Narednog meseca slede izbori na višim nivoima fudbalske organizacije, odnosno okruga i područja, zatim konstituisanje novih vlasti na regionalnom, beogradskom i pokrajinskom nivou. Ime novog čelnika FSS biće poznato do kraja oktobra.

Po našim saznanjima spremaju se personalne promene na svim nivoima. Inicijativa je potekla na nedavno održanom zatvorenom sastanku političkog i fudbalskog vrha, proistekla iz potrebe za novim reformama koje će doneti nove ljude i stvoriti pozitivnu sliku o krovnoj organizaciji u javnosti. Neće biti mesta za korunpirane ličnosti iz sudiskog, trenerskog i sportskog sektora. Biće sklonjen veliki broj aktera sumnjivih utakmica, povezanih sa kladionicama, neće biti pošteđeni ni politički kadrovi, bliski vladajućoj stranci.

Među kandidatima za novog čelnika gravitira aktuelni podpredsednik Nenad Bjeković, koji se solidno kotira i u dobrim je odnosima sa selektorom Draganom Stojkoviće, čija se reč uvažava i poštuje. Fotelji se nada dugogodišnji ministar Rasim Ljajić, počasni predsednik Novog Pazara. Pominje se po kuloarima ime Branka Radujka, direktora Uprave carina. Do skora je gravitirao Novica Tončev, kome narednog meseca ističe suspenzija, ali je odbijena žalba Suda iz Lozane uticala da od kandidature nema ništa.

Odluka Suda za sportsku arbitražu dodatno je zakuvala situaciju pred izbore u FSRIS. Kao posledicu svega toga, dosadašnji predsednik Stanislav Tončev podneo je ostvku navodno iz privatnih razloga. Izjavio je da neće učestvovati u izbornom procesu ali će podržati kandidaturu Vladana Gašića, čelnika Trayala. Izjava pomalo čudi s obzirom da su do skora bili u sukobu. Sve u svemu, očekuje nas vruća jesen, ne na terenima, koliko će biti uzbudljivo i neizvesno za “zelenim stolom”.