XS
SM
MD
LG

Dobra atmosfera pred izborno takmičenje

Nova lepa kajakaška priča na Tisi kod Bečeja - foto: V. Jankov

Dom kajakaša kraj Tise u Bečeju dobio je novi izgled u građevinskom, ali i ljudskom smislu. Izgrađena je ostava za čamce, a ovog leta se, pored bečejskih kajakaša, priprema  grupa reprezentativaca u četvercu i dvosedu, pa je, na zadovoljstvo svih, veća gužva.

- Ovo je svakodnevno lepa slika. Posle priprema za Evropsko prvenstvo za juniore i mlađe seniore u Beogradu, gde je četverac mlađih seniora, u čijem sastavu su, pored našeg člana Luke Srojkova, bili Stefan Vrdoljak, Nikola Kovačević i Branko Lugandžić, osvojio srebrnu medalju, sada su na pripremama dva četverca i tri dvoseda za izborno takmičenje, koje će se u subotu održati u Bačkoj Palanci. To je izvanredno za našu decu, jer imaju priliku da vide, čak, i sparinguju sa kvalitetnim takmičarima. Sve to potvrđuje da u Bečeju postoje optimalni uslovi za kajak, u klubu je stvorena pozitivna klima, a imamo i razumevanje lokalne samouprave, pa svi rado dolaze na pripreme, veli trener bečejskih kajakaša i reprezentativnog četveraca Dejan Terzić.

Nema boljeg priznanja za uložen trud. Ranije su Jožef Šoti, dva Marka, Novaković i Tomićević, i Dejan Terzić morali da idu iz Bečeja da bi ispunili reprezentativne želje i ostvarili međunarodne ambicije po pitanju rezultata, a sada se dolazi u Bečej radi što boljih priprema.

- Zadovoljni smo i ponosni što se dobar deo priprema naših reprezentativnih posada odvija u Bečeju, jer je to prilika da deca iz našeg kluba, koja još nisu stigla do takvog poziva, rade sa  vrhunskim takmičarima i uče od njih. Naravno, najveće zasluge za to pripadaju Tisi i ambijentu koji nam je priproda podarila, ali i ljudskom resursu, koji se trudi da sve protiče uželjenom tonu. Tu prvenstveno mislim na trenera Dejana Terzića, koji kao bivši olimpijac dobro zna šta je sve potrebno da se reprezentativne pripreme dobro organizuju, ali i kajakaškim legendama iz naše sredine Marku Novakoviću i Marku Tomićeviću, koji su doprineli da bečejski kajak bude na dobrom glasu. Rečju, pozitivno je da sve prate dobre vibracije i znatan broj ovdašnje dece uključuje se u atraktivan sport. Stvara se nova priča, naša decaovde ostaju i o njima se govori s poštovanjem. Opština Bečej je podržala lane klub sa oko milion dinara radi unapređenja sportske infrastrukture, a sada ćemo pomoći održavanje potrebnih kampova, uključuje se u razgovor član Opštinskog veća zadužen za omladinu, sport i turizam Dane Mandić.

Posle subotnjeg izbornog takmičenje u Bačkoj Palanci, u Bečeju će se organizovatidva kampa. Jedan je vezan za Evropsko prvenstvo seniora i mlađih seniora u Segedinu, a drugi za atraktivno takmičenje mladih „Olimpijske nade“, gde nastupaju takmičari do 18 godina starosti.

- Radimo dobro, uspešno sparingujemo nešto starijem četvercu u sastavu: Džombeta, Novaković, Vrdoljak i Torubarov, a mi smo u sastavu Živanović, Rudović brat Miloš i ja, veli Luka Stojkov. U subotu će se videti da li smo dorasli. U dvosedu će biti šest ili sedam posada i svi smo izjednačeni. Biće ravnopravna trka. Pored naše bratske posade Stojkov, iz kluba su i Miodrag Ikodinović i Filip Ratkov, a mesta ima samo za najbolje.

U ime onih sa strane, oglasio se Vojin Rudović, koji je član novosadske Vojvodine, a u dvosedu će biti sa Danilom Živkovićem iz Pančeva.

- Meni je fenomenalno u Bečeju. Dolazim iz Novog Sada, gde je velika gužva i rasuti smo na sve strane. Ovde je sve na dohvat ruke, Tisa je mirna, nema vetra i talasa, smeštaj i ishrana odlični, pa iako nije lako na treninzima, uživamo u Bečeju, ne krije zadovoljstvo Vojin Rudović.  

Imponuje što je armosfera među kajakašima dobra, mada je ostalo „sitno“ do izborog takmičenja u Bačkoj Palanci. A radovaće se samo najbolji.