XS
SM
MD
LG

Opštinske lige Šapca: Za vikend na programu 23. kolo

Deset utakmica igraće se ovog vikenda, a nakon četiri u OFL "Mačva" dosta ekipa će završiti sa ovosezonskim takmičenjem. Prema rasporedu u pitanju su Partizan i Culjković, sticajem okolnosti u toj grupi ekipa je i Zadrugar, zbog situacije sa Varnom sa kojom je trebao igrati u poslednjem kolu, kao i Proleter i Jelen koji će svoj duel poslednjeg kola premestiti za ovaj vikend obzirom da su i jedni i drugi trebali biti slobodni u ovom kolu. U Mačvi je stanje gotovo u potpunosti jasno, Zadrugar je šampion a Jedinstvo 2020 vicešampion, tako da je preostala borba za plasmane od kojih je najzanimljivija ona koja će se voditi za treće mesto između Partizana i Jelena. Da su bili kompletni u prošlom kolu možda su Drenovčani mogli izbeći ili makar biti u prednosti, što svakako trenutno nije slučaj. Sada imaju teži zadatak obzirom da imaju dva boda manje i u goste im dolazi prvak. U Mačvanskom Pričinoviću bilo je 2:0 za domaće. Jelen će gostovati Proleteru, jedinoj ekipi koja je iz Jelenče odnela sva tri boda kada su najavili mnogo bolji deo sezone. Nema samo Jelen svoju računicu u ovom meču, jer bi i Proleter uz određene okolnosti mogao da zameni Culjković na šestom mestu. Pomenuti Culjković ide na megdan itekako dobro poznatom rivalu, Napretku iz Ševarica, sa kojim su, prema srbijasport.net, već 12 uzastopnih sezona zajedno u ligama. Iz toga su proizišle čak 22 utakmice, sa odnosom koji mnogo više favorizuje Culjković (16-2-4, 78:41). U Maovima se igra poslednji susret gde će Jedinstvo 2020 ugostiti Metaloplastiku. Izuzimajući službeni rezultat protiv Varne, Šapčani tek samo su jednom igrali nerešeno u gostima, pa se da lako zaključiti koliko ih teška utakmica čeka naročito kad za protivnika imaju drugi tim lige.

Izuzetno kvalitetna runda igraće se u OFL "Pocerina", sa zaista nekoliko veoma zanimljivih i uzbudljivih utakmica. Niti u jednoj od njih šest ne bi mogli sa sigurnošću tvrditi da će jedna ekipa izaći kao definitivni pobednik, iako se naravno favoriti u pojedinim mečevima naziru. Prvi od derbija je svakako u Mišaru gde gostuje najraspoloženija ekipa proleća u ovoj ligi. Cerovčani su se probili do trećeg mesta iako su na zimski odmor otišli kao sedmi. Do kraja je sve moguće, kako da zadrže ili izgube poziciju, pa čak i da napreduju. Usled propusta Rankovca na meču u Nakučanima lideru se, po svemu sudeći, titula smeši, ali sigurno bi hteli da stave tačku na to pitanje umesto da čekaju okončanje postupka. Za to im je potrebna pobeda protiv Galeba kojeg su savladali u prvom delu sa 4:2. Ništa manje uzbuđenja biće i u nedalekom Mrđenovcu gde će igrati domaća Sava i Korman. Tri vezana poraza u ulozi gosta ima Korman, a nisu postigli niti jedan gol. U skorije vreme sakupili su 12 duela koji idu u korist Save (7-1-4). Još jedna utakmica gde gosti neće morati da pređu veliku kilometražu jeste Zablaće - Rankovac. Domaći trenutno imaju najduži pobednički niz u ligi zahvaljujući kojem su i došli u priliku da konačno promene mesto na tabeli, jer su dugo vezani za sedmo. Baš u ovoj sezoni Zablaće je konačno pobedilo Rankovac, i to u njihovom 13 meču (1-3-9). Mada, istini za volju, ona je ostvarena tek kasnije, odnosno za stolom usled prekršaja ekipe iz Nakučana. Možda će i Mladost iz Slatine promeniti svoju dugo održavanu poziciju, ali ona bi bila silazne putanje. Ne igraju tako dobro i čvrsto kao tokom jeseni, a neće ni imati lak zadatak da to sad poprave. Gostuju Metliću, rivalu kojeg su rado viđali na suprotnoj strani terena prethodnih godina obzirom da su u 15 utakmica sakupili devet pobeda, dok su ostala dva ishoda desila po tri puta. U Slatini je bilo 2:2. Na nešto duži put u odnosu na prethodne parove moraće Bojić i Mladost iz Svileuve. Oni će gostovati koceljevačkim ekipama, prvi Borcu u Batalagama, a drugi Rudaru u Donjem Crniljevu. Ekipama iz donjeg dela tabele, ili barem nekolicini njih, maksimalno je dostupno osmo mesto koje drži pomenuta Mladost iz Slatine. Jedna od ekipa koja pledira na tu poziciju je Borac i zato im je ovaj meč jako važan. Fenjeraš iz Bojića se samo za vreme jedne nedelje rešio ovog balasta, ali se ubrzo vratio u tu ulogu. Nema još mnogo da se igra, ali imaju par utakmica na kojima mogu da se nadaju bodovima, a jedno od njih je i ovo teško gostovanje. Rudar i Mladost je poslednji meč između koceljevačkih timova u sezoni. Deli ih pet bodova, tako da je ovo poslednja prilika fudbalerima iz Donjeg Crniljeva da naprave eventualni priključak. Nerešeno je bilo u Svileuvi (1:1), koja u osam susreta ima blagu prednost (3-3-2).

Dva meča u OFL “Mačva” igraju se u subotu. Njihova satnica ostaje nepromenjena – 17 časova i 30 minuta, dok u nedelju utakmice počinju u standardnih 11 časova.

Odmaraće samo fudbaleri Rome iz Pocerskog Pričinovića u Mačvi i Jedinstva iz Male Vranjske u Pocerini.

Opštinska fudbalska liga “MAČVA”

Subota, 17.30 (Maovi): Jedinstvo 2020 – Metaloplastika
Subota, 17.30 (Drenovac): Partizan – Zadrugar
Nedelja, 11.00 (Ševarice): Napredak – Culjković
Nedelja, 11.00 (Šabac – Kasarske livade): Proleter – Jelen (utakmica 24. kola)

NEĆE SE IGRATI: Roma – Varna 3:0 s.r.

Opštinska fudbalska liga “POCERINA”

Nedelja, 11.00 (Donje Crniljevo): Rudar DCR – Mladost Sv.
Nedelja, 11.00 (Mrđenovac): Sava – Korman
Nedelja, 11.00 (Batalage): Borac BTG – Bojić
Nedelja, 11.00 (Zablaće): Zablaće – Rankovac
Nedelja, 11.00 (Mišar): Mišar – Galeb
Nedelja, 11.00 (Metlić): Metlić – Mladost Sl.

Slobodan je FK “Jedinstvo” iz Male Vranjske.

Izvor: ofssabac.org.rs


Varna 0 : 3 Zadrugar
Metaloplastika 2006 0 : 3 Napredak
Roma - Odžino selo 6 : 3 Jedinstvo 2020
Proleter 5 : 2 Jelen
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zadrugar 18 16 1 1 49
2 Jedinstvo 2020 18 12 0 6 36
3 Jelen 18 10 2 6 32
4 Partizan (-1) 18 10 1 7 30
5 Roma - Odžino selo (-3) 18 10 2 6 29
6 Culjković (-1) 18 8 1 9 24
7 Proleter 18 7 1 10 22
8 Metaloplastika 2006 (-1) 18 4 3 11 14
9 Napredak (-2) 18 5 0 13 13
10 Varna (-2) 18 2 1 15 5