XS
SM
MD
LG

Iskustvo Novog Pazara presudilo na Banovom brdu

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

IMT se nalazi pred istorijskim plasmanom u Super ligu Srbije, a na tom putu poslednja pepreka im je Novi Pazar. Kroz dve baraž utakmice, večeras na stadionu FK Čukarički i 29. maja u Novom Pazaru kada se igra revanš, dobiće se 15. član elite, dok će poslednje mesto popuniti bolji iz dvomeča između Radničkog iz Kragujevca i Železničara iz Pančeva. Deljenje pravde na ovom meču je povereno našem najboljem sudiji Srđanu Jovanoviću i njegovim pomoćnicima sa internacionalne liste.

Počelo je iznenađujuće dobro po goste. Igrao se 6. minut kada je kapiten Lončar pronašao na petercu Čečarića, ovaj se samo poklonio i doveo Novi Pazar u vođstvo. Traktoristi posle primljenog gola preuzimaju inicijativu, ali ostavljaju puno prostora u svojoj odbrani, što umalo nije iskoristio Mustafa u 17. minutu kada je bio zamalo neprecizan. Najbolju akciju u prvom kvartalu susreta domaći su izveli u 19. minutu. Lučić je kao tane prošao po krilu i vratio povratnu na 12-13 metara odakle Radočaj loptu šalje kojih desetak centimetara iznad gola.

Igrao se 22. minut kada se sa dve vrhunske odbrane istakao domaći golman, prvo je odbranio šut Dimića sa desetak metara, a potom i Mujezinovića sa još manje distance. Sve do 33. minuta nije bilo uzbuđenja, a tada je strelac jedinog gola na utakmici Čečarić ponovo pripretio, glavom je šutirao sa 12 metara, bukvalno par centimetara iznad prečke. Lopta jeste više u nogama domaćih igrača, ali su gosti dosta konkretniji u završnici.

Kada se niko nije nadao IMT dolazi do izjednačenja. Igrao se 39. minut lopta je dugo kružila oko gostujućeg šesnaesterca, a onda se u gužvi najbolje snašao Lučić i od stative je loptu poslao u mrežu sa desetak metara udaljenosti. Nastalo je neopisivo slavlje, kako igrača, tako i mnogobrojne domaće publike na tribinama. Nije dugo potrajala radost domaćih, Rubežić je u 45. minutu nakon udarca iz ugla bio najviši u skoku i loptu poslao u rašlje. Novi Pazar je na odmor ipak otišao sa minimalnom prednošću.

Posle prvog poluvremena gde je igra bila visokog inteziteta, ekipe su i nakon petnaestominutnog odmora nastavile sa jakim tempom. Domaći su prvi pripretili u 53. minutu. Nakon udarca iz ugla koji je izveo Stefanović, strelac gola za domaće Lučić je šutirao sa ivice kaznenog prostora, golman gostiju nije imao potrebe da interveniše. Ponovo momci sa Novog Beograda imaju više loptu u svom posedu, ali ekipa trenera Tomislava Sivića mudro zatvara sve prilaze svom golu prepustivši prividnu inicijativu protivniku.

Munjevit kontranapad Pazaraca u 69. minutu rezultirao je trećim pogotkom. Akciju je poveo po desnom boku Dimić i stigavši nadomak kaznenog prostora uposlio usamljenog Nikčevića kome nije bilo teško da savlada nemoćnog Kojića. Ne odustaju domaći od ofanzivne igre, a najbolju priliku propušta Čarls u 90. minutu, kada je Kukić panterskom intrvencijom zaustavio njegov šut glavom iz blizine. Presudilo je iskustvo Superligaša koji su uspešno sačuvali prednost od dva gola pred revanš u Novom Pazaru. Na kraju treba pomenuti i izvrsno arbitriranje naše internacionalne trojke, koja je meč vodila bez greške.

IMT - NOVI PAZAR 1:3 (1:2)

STADION: FK Čukarički. GLEDALACA: 1500. GL.SUDIJA: Jovanović Srđan. POM.SUDIJE: Stojković Uroš i Mihajlović Milan. STRELCI: Lučić 39.min (IMT), Čečarić 6, Rubežić 45. i Nikčević 69.min (N.Pazar). ŽUTI KARTONI: Stefanović i Stamenić (IMT), Mustafa, Kiković, Nikčević i Islamović (Novi Pazar).
IMT: Kojić, Zorić, Glišić, Stefanović (Vukić), Lučić (Gajinov), Luković (Ivković), Savić, Džinović (Stamenić), Stevanović (Čarls), Lukić, Radočaj.
NOVI PAZAR: Kukuć, Vlajković, Rubežić, Joksimović, Mujezinović (Kiković), Jokić (Pavišić), Zimonjić (Jović), Lončar, Dimić, Mustafa (Nikčević), Čečarić (Islamović).