XS
SM
MD
LG

Istorijski uspeh obrenovačkog KMF Palež

Proslava plasmana u Prvu ligu - foto: B.Bezarević

Veličanstveni ambijent uveličao je istorijski uspeh KMF Palež iz Obrenovca. Plasman u Prvu ligu Srbije ispratilo je preko 1.200 gledalaca, naoružanih bakljama, sirenama, bubnjevima, trakama i drugim navijačkim pomagalima. Navijačke pesme orile su se Halom sportova tokom celog susreta plej-ofa sa niškim KMF Winter sportom (2:0). Atmosfera je više podsećala na čuvene večite košarkaške derbije Zvezde i Partizana. Na svakoj utakmici u Drugoj ligi nije izostala podrška brojnih pristalica, i upravo su oni bili “šesti igrač” i pokretači svojih ljubimaca da beleže tako sjajne rezultate. Interesovanje nije manjkalo uprkos ubedljivoj pobedi u prvom susretu u Nišu (3:0). U Čairu su imali podršku preko stotinu vernih navijača, koji su priredili nezaboravnu bakljadu na putu ka Nišu, ispred spomenika Knezu Lazaru u Ćupriji.

Golovima kapitena Srđana Grujičića i Srđana Stojkovića overili su vizu za elitu, nisu dozvolili rivalu da postigne bar počasni pogodak. Pokušale su Nišlije sa viškom igrača u polju, bez golmana, ali granitna i pokretljiva odbrana domaćina nije dozvolila da ugroze gol Marka Roksića.

Palež je osnovan pre pet godina i za to vreme prošao je put od Treće, Druge lige do elite. Po dve sezone proveli su u dva pomenuta ranga, prvi cilj je bila konsolidacija ekipe da bi već naredne uspešno jurišali na tron. Predsednik Bane Bezarević i Stefan Radojičić, kao osnivači i ljudi koji uspešno vode klub ni sami nisu očekivali tako brzi prodor u sam vrh srpskog futsala.

Istorijski plasman u elitu - foto: B.Bezarević

- Nakon pet godina od osnivanja prošli smo tri ranga i ostvarili veliki uspeh koji nismo očekivalo da će tako brzo doći. Verovali smo u momke, njihov dokazani kvalitet, privrženost klubu, i uz neverovatnu podršku naših mladih navijača sve je bilo lakše. Srećan sam da smo uspešno prezentovali obrenovački sport, ovim uspehom nećemo se zadovoljiti i sa par pojačanja nadam se da možemo biti u gornjem delu tabele - poručio je predsednik Bezarević.

Živa fudbalska legenda, kako malog tako i velikog obrenovačkog fudbala, vremešni Željko Grujičić, oznojen, ozaren i presrećan, izjavio je posle istorijske utakmice:

- Posle prve utakmice i ubedljive pobede u Nišu bili smo u obavezi da da pobedu potvrdimo pred našim vernim navijačima. Oni su bili naš “šesti igrač” i pokazali su koliko vole svoj klub. Nije bilo lako pobediti i 80 minuta ne primiti gol od ekipe koja je poslednjih 7-8 godina bila stabilan prvoligaš. Ne sumnjam da će grad prepoznati naš uspeh i pomoći, jer ovo je posle OK TENT, najveći uspeh obrenovačkog sporta - u jednom dahu rekao je stariji od braće Grujičić.