XS
SM
MD
LG

Zemunci sa velikim ulogom na Crevoj ćupriji, "Romantičari" psihološki pali, Brodarac za iskupljenje, silni lider sprema se da na Adi "potopi" "studente"

U sredu će beogradski srpskoligaši odigrati vanredno 26. kolo i tako se izjednačiti sa ligašima iz ostale tri grupe. Derbi kola igra se na Crevoj ćupriji, između BASK-a i drugoplasiranog Zemuna. Treneri dva tima respektuju jedni druge. Dragoslav Goša Milenković tvrdi da je BASK mlad sastavu sa par iskusnih igrača koji neguju lep, agresivan i ofanzivan fudbal. Delimično može biti zadovoljan dosadašnjim učinkom, mada stvari više ne drže u sopstvenim rukama. Dva remija udaljila su ih od lidera sa Novog Beograda za tri boda i do kraja moraju pokušati da nadoknade propušteno ukoliko žele da ugroze “Majstore”.

Mladi “sokolovi” su sa dve pobede iskoristili posrtanje “Romantičara” i prišli im na bod. Trener Saša Kljajić se ne osvrće na iznet podatak i žargonski kaže da gledaju u svoje dvorište. Za Zemun tvrdi da se radi o kvalitetnom sastavu sa nekoliko iskusnijih i mlađih igrača. Radi se, kaže, o takmičarskoj i zreloj ekipi koja je pokazala koliko vredi u proteklom periodu. Domaćin uvek ima isti pristup bilo da se igra kod kuće ili na strani. Napašće od prvog momenta i pokušati agresivno i napadački da iznenade tim iz Gornje varoši. Već duže vreme van pogona su zbog teže povrede kolena Ajdar i Stojanović.

Borac dočekuje probuđeni sastav iz Borče, koji je prekinuo seriju poraza pobedom nad OFK Beogradom. Lazarevčani se nalaze u zoni ispadanja i većinu bodova osvojili kod kuće. U nastavku prvenstva sakupili su 11 bodova, ali su utisak pokvarili sa tri vezana poraza koji su ih doveli u nezavidnu situaciju. Borčani su u poslednjoj utakmici pokazali da znaju da igraju i zahvaljujući rezltatima iz prvog dela prvenstva na tabeli su tako visoko.

OFK Beograd ima šansu da se rehabilituje protiv Brodarca za slabe i promenljive rezultate u drugom delu prvenstva. Veruju da je u pitanju psihološki pad, nedostatak samopouzdanja, mada nisu imali ni sportske sreće u pojedinim utakmicama. Za rivala imaju solidan sastav Brodarca koji je poslednja dva duela rešio u svoju korist. Domaćin nije u situaciji da preti i utakmica će se pokazti da li izlaze iz krize ili ne. Brodarac je uspešniji u nastavku prvenstva, ali je domaćin na Karaburmi ubedljiv (devet pobeda), zahvaljujući odličnim igrama tokom jeseni.

"Energetičari" i Obrenovčani ovog proleća igraju bledo i iza sebe imaju skroman učinak. TEK Slogi gori pod nogama i u poslednjih pet kola uknjižili su četiri poraza. Radnički je jesenjem bilansu dodao devet bodova i trenutno su 11, daleko od željenog plasmana. Domaćin će biti pod velikim pritiskom, u obavezi da pobedi ukoliko želi da zadrži , kakve-takve, šanse u borbi za opstanak.

Poznavaoci prilika u ligi smatraju da u odnosu na kvalitet i organizaciju, Teleoptik treba da se nalazi među 4-5 ekipa, a oni tek sada kreću ka mestu na tabeli koje im po kvalitetu pripada. U drugom delu prvenstva osvojili su 15 bodova i četiri kola su bez poraza. U "Zemunelo" dolazi Zvezdara koja se stabilizovala, popravila formu i sve su bliži bezbednoj zoni. Već su izjednačili skromni jesenji saldo sa pridodatih 14 bodova. Ipak blagu prednost dajemo mladim “optičarima”, mada je remi prihvatljiv rezultat.

Prva iskra igra po principu toplo-hladno, u Bariču dobijaju na strani redovno gube. Drugi su u ligi po osvojenim bodovima na svom stadionu, i ako savladaju probuđene Ušćane biće to deset trijuf u Koloniji. Ušće igra slabo na strani (sedam bodova), ali velikog udela u tome imaju bledi rezultati iz prvog dela prvenstva.

Vodeći Radnički je u nezaustavljivoj seriji od šest vezanih pobeda i u duelu sa Studentskim gradom na Adi Ciganliji veliki je favorit. Statistika kaže da su uknjižili najviše pobeda (18), najmanje poraza (četiri) i primili najmanje golova. “Studenti” sa 17 bodova osvojenih u nastavku već su prevazišli skroman jesenji učinak i osmo mesto je nagrada za prikazana ostvarenja. U poslednje vreme poraze smenjuju pobede i ako nastave tako protiv lidera će ostati “praznih šaka”.

Jedinstvo u Surčinu je favorit protiv fenjeraša iz Leštana koji daleko zaostaje za konkurentima i samo ga teorija održava u igri. Izrazito su neuspešni u gostima (11 poraza) i sa šest bodova u drugom delu čvrsto su prikovani za dno. Surčinci su u prvom delu bili uspešniji, u nastavku su osvojili 12 bodova i bez pobede su pet kola.


BASK 3 : 2 Brodarac
BSK Borča 5 : 1 Radnički (O)
Zemun 3 : 0 Zvezdara
Borac 2 : 1 Ušće Novi Beograd
OFK Beograd 4 : 0 Studentski grad
TEK Sloga 6 : 4 Leštane
Teleoptik 3 : 2 Jedinstvo
Prva iskra 1 : 1 Radnički (NB)
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Radnički (NB) 30 21 5 4 68
2 Zemun 30 19 4 7 61
3 OFK Beograd 30 18 4 8 58
4 BASK 30 18 3 9 57
5 Brodarac 30 14 5 11 47
6 Teleoptik 30 12 8 10 44
7 Prva iskra 30 13 4 13 43
8 BSK Borča 30 13 3 14 42
9 Jedinstvo 30 11 7 12 40
10 Radnički (O) 30 10 9 11 39
11 Studentski grad 30 11 5 14 38
12 Zvezdara 30 9 7 14 34
13 Borac 30 10 4 16 34
14 Ušće Novi Beograd 30 7 9 14 30
15 TEK Sloga 30 8 4 18 28
16 Leštane 30 4 3 23 15