XS
SM
MD
LG

ŽFK Spartak se okitio 13. titulom

Proslava 13. titule igračica Spartaka - foto: twitter.com/zfkspartak

U ženskom superligaškom fudbalu ništa novo. ŽFK Spartak je po 13 put (dvanaesta vezana titula) postao prvak Srbije. Utakmica sa Mašincem Trejs nije imala rezultatski značaj jer su Subotičanke odavno obezbedile titulu. Imale su maksimalni učinak i zabeležile svih 20 pobeda uz impozantnu gol razliku (134:5). U trenucima slavlja trener Boris Arsić je istakao da sve čestitke pripadaju devojkama.

- Najveće čestitke pripadaju devojkama koje su sav teret iznele na terenu, i prvi put u istorili uknjižili smo svih 20 pobeda. U prvom delu sezone imali smo dve prekretnice gde je prvenstvo moglo da ode u drugom pravcu, međutim uspeli smo da budemo najači kad je bilo najpotrebnije. Devojke su zaslužile sve ovo, a iskreno se nadam da su ljubitelji fudbala imali priliku da vide na utakmici sve ono što devojke prikazuju tokom čitave godine na terenu, sve te veštine, znanje I umeće. Čestitam im na svemu, a ostaje nam još utakmica u kupu i iskreno verujem da ćemo ostvariti cilj i ovu sezonu zaokružiti duplom krunom – rekao je posle utakmice sa Mašincem Boris Arsić.

Kapiten Violeta Slović primila je pehar iz ruku Tomislava Karadžića, počasnog predsednika FSS i istakla da je iza njih istorijska sezona.

- Ponosana sam što smo odbranile tron, jer je u sportu najteže u kontinuitetu biti na visokom nivou. Uložile smo mnogo truda i rada, posle ispadanja od Tventea u Ligi šampiona. Nije bilo lako da se vratimo, ali uspele smo. Nadam se da ćemo nastaviti ovim putem i da ćemo imati malo sreće u žrebu, da bismo u Evropi načinile korak više – rekla je Slović.

Nakon uručivanja pehara i medalja usledila je spektakularna proslava šampionske titule. Vatromet, prelepa koreografija, svetlosni efekti i atmosfera kakvu viđamo na proslavama najvećih evropskih klubova. Šteta što utakmicu subotičkih “golubica” nije pratio veći broj fudbalskih zaljubljenika, jer su to devojke trenera Arsića rezultatima zaslužile.


Sloga 0 : 2 Crvena zvezda
Spartak 7 : 0 Mašinac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Spartak 20 20 0 0 60
2 Crvena zvezda 20 14 1 5 43
3 Mašinac 20 10 2 8 32
4 Sloga 20 8 1 11 25