XS
SM
MD
LG

Žižić: Proleter je potpuno drugačiji tim

Milija Žižić - foto: Ivica Milošević

Metalac u Novom Sadu protiv Proletera ima novu šansu da pređe "začaranu" brojku od 30 bodova i sačuva opciju više za opstanak u eliti, mada ni domaćin nije u situaciji da računa na mnogo veći manevarski prostor. Plejaut polako ulazi u završnu polovinu, a Milanovčane, nakon Proletera, čeka i duel s još jednim direktnim rivalom za spasonosnu poziciju, razigranim Novim Pazarom.

Ekipa Milije Žižića, istina, nije izgubila u poslednje dve utakmice, ali su ti remiji, protiv Spartaka (1:1) i Radnika (3:3), nedovoljno doprineli da se Metalac reši bar dela tereta brige pred finiš. Ipak, goleada i preokreti u Surdulici pokazuju da njegovi izabranici mogu i u gostima da odlučuju o svojoj sudbini, pa tako i u Novom Sadu, samo ako ostanu psihološki stabilni i hrabri do kraja.

- Metalac u svaku utakmicu, a posebno sada, ulazi s namerom da napadne bodove, bez velikog kajanja zbog utiska koji ostavljamo, - rekao je Žižić. - Najčešće smo igrali vrlo dopadljivo, recimo poslednju protiv Radnika; mnogi će reći jako kvalitetno, ali ja ću reći nedovoljno kvalitetno, zato što nismo podigli gard kad je trebalo, nismo se odbranili, što nas je koštalo celog plena. To ne sme da se dešava u Novom Sadu. Proleter je potpuno drugačiji od nas, sa potpuno drugačjim konceptom u timu, u svlačionici, u klubu. Oni su neuporedivo iskusniji, stariji, plus imaju svoje apetite shodo poziciji u kojoj se nalaze. Tako da nas očekuje zanimljiva utakmica sigurno, mada ću postaviti pitanje: a, koja naša do sada to nije bila?

U ovo fazi, razvoj događaja i na ostalim borilištima plejauta mora se uzimati u obzir, pa smo Žižića pitali šta misli o trijumfu sledećeg protivnika, Pazara, nad drugim rivalom u borbi za opstanak, kragujevačkim Radničkim (2:1) na početku 34. kola?

- Svi su ti klubovi sada u situaciji da se bore za svoje "mesto pod Suncem", a kakvu strategiju i kakvim načinom oni do toga dolaze, ne bih da komentarišem. Da, njihovi bodovi za sada prave razliku, ali kako će to izgledati na kraju, videćemo. Mene interesuje samo Metalac i način na koji se mi u svemu ovome borimo, a to su igra, rad i jedan pošten odnos prema sportu i publici. Ono što sigurno znam jeste da je Superligi, baš zbog toga, potreban klub kao što je Metalac i mi ćemo u preostale četiri utakmice uraditi sve što možemo na terenu da u istom rangu ostanemo, - poručio je Žižić.

Meč Proleter - Metalac počinje u 17.05h uz direktan prenos na Premium 1 kanalu Arene sport.


Mladost 2 : 1 Spartak ŽK
Radnički 1923 1 : 2 Metalac
Radnik 3 : 0 Kolubara
Proleter 0 : 2 Novi Pazar
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Radnik 37 12 15 10 51
2 Kolubara 37 14 4 19 46
3 Mladost 37 12 9 16 45
4 Spartak ŽK 37 12 8 17 44
5 Novi Pazar 37 10 11 16 41
6 Radnički 1923 37 9 8 20 35
7 Metalac 37 8 9 20 33
8 Proleter 37 8 8 21 32