XS
SM
MD
LG

5. Memorijalni turni u košarci "Miodrag Prvulović-Žikajlo"

BOR, (Dragan Popaz) Grad bakra biće petu godinu za redom domaćin Memorialnog turnira, u košarci „Miodrag Prvulović - Žikajlo“, u subotu, 30. aprila, u Sportskom centru „Bobana Veličković Momčilović“.

 

Učešće na košarkaškom Memorijalu koji se održava u znak sećanja na poznatog sportskog trudbenika i utemeljivača ženske košarke u gradu Boru jesu: ŽKK „Rudar 1903“, ŽKK „Radnički“ (Kragujevac), ŽKK „Karaburma“ (Beograd), ŽKK „Hajduk Veljko“ Negotin, kao i pionirske selekcije koje će odigrati revijalnu utakmicu ŽKK „Rudar 1903“ – ŽOKK „Paraćin“.

- Hvala svim ekipama koje su se odazvale pozivu i uzele učešće na 5 Memorijalnom ženskom košarkaškom turniru. Biće ovo praznik košarke u gradu bakra. Posebno bih se zahvalila prijateljima košarke iz lokalne amouprave, Sportskog centra, „ŽKK Rudar 1903“ kao i svima drugima koji su pomogli organizaciju ovog turnira – ističe Jelena Prvulović proslavljeni košarkaški as.

Otvaranje Memorijala zakazano je za 11 sati, a sastaće se ŽKK „Rudar 1903“ – ŽKK „Hajduk Veljko“. U 12.30 sati ovaranje turnira, a zatim u 13.15 drugo polufinale ŽKK „Radnički“-ŽKK „Karaburma“. U 15 sati revijalna utakmica pionirki ŽKK „Rudar 1903“ ŽOKK Paraćin. Poražene ekipe u polufinalnim duelima odigraće utakmicu za treće mesto u  17 sati dok će finale turnira biti odigrano u 19 sati. Ulaz za na Memorijalnom turniru je slobodan.