XS
SM
MD
LG
12.10.2012 S.Blagojević

Oformljen novi klub u Varvarinu

U maloj pomoravskoj varošici formiran je novi fudbalski klub pod imenom FK Varvarin. Naime grupa mladih na čelu sa Nenadom Petrovićem, Vladimirom Čabriće, Jovanom Savićem I Đorđem Pavlovićem razočarana trenutnim stanjem u Fudbalskom klubu Jovan Kursula formirala je novi klub sa zadatkom da okupi samo igrače iz opštine Varvarin , pa ih već mnogi po ugledu na Baskijski Atletiko nazivaju Baskijci iz Varvarina Ѕa predsednika kluba izabran je mladi ugledni poslastičar iz grada Jovan Savić dok će generalni sekretar biti poznati i popularni staklorezac Andrija Risić -Loker.

Kako nam je rekao jedan od osnivača kluba Nenad Petrović na ovaj korak su se odlučiliu jer stanje u fudbalskom Varvarinu nikad nije bilo gore. Lokalni klub Jovan Kursula tavori u okrugu sa velikim brojem igrača sa strane dok igrači iz Varvarina igraju po okolnim klubovima. Nač cilj nastavlja Petrović biće druženje i omasovljavanje fudbalskog sporta. Inače klub na spisku već ima 3o igrača a neki od njih nosili su dresove i nekih srpskoligaša. Klub je danas upriličio i prvu utakmicu na stadionu Temnića odigrana je utakmica protiv jednog od najstarijih klubova na ovim prostorima Bačinskog Mladog Radnika, rezultat od 0: 2 nije bitan važno je da smo počeli kaže Vladimir Čabrić jedan od osnivača i najavljuje prve utakmice za bodove jer će po odluci FSO Varvarin klub biti uvršten u takmičenje opštinske lige.

FK Varvarin - FK Mladi radnik (Bačina) 0:2 (0: 0) Strelci: 0:1 Stefan Radosavljević u 60, 0:2 Stefan Radosavljević u 70 minutu. Stadion Temnića u Varvarinu, gledalaca 200, Sudija Predrag Živanović (Bošnjane).

FK VARVARIN: Dejan Stojanović, Srđan Simić, Nenad Petrović, Đorđe Pavlović, Vićić, Andrija Ristić, Čabrić, Tatarević, Marković, Darko Branković, Sivoš. Igrali su još: Vlasta Stojiljković, Ѕafirovski, Živić, Milošević, Srećković, Pavić, Radovanović, Jakovljević i Andrija Milojković.
MLADI RADNIK: Radojković, Dejan Savić, Antić, Radovanović, Milovanović, M. Jelić, Darko Savić, Stefan Radosavljević, Jelić, Paunković, Jevdosić. Igrali su još: Arsić, Uglješa, Trifunović i Đorđević U prvoj utakmici novog kluba Bačinci su zasluženo pobedili ali kako kažu u FK Varvarinu bažno da su počeli. Biće boljih dana sasvim sigurno.