XS
SM
MD
LG

Remi kadeta Srbije i Francuske u Kaću

Detalj sa meča - foto: RSS

Kadetske selekcije Srbije i Francuske remizirale su u večerašnjem susretu odigranom u dvorani Hram u Kaću. Naša selekcija je odličnim izdanjem u prvom poluvremenu i početkom drugog dela igre uspela da stekne dvocifrenu prednost, a onda je usledio pad u igri. Francuzi su krenuli polako da tope prednost naše ekipe i u poslednjim sekundama meča iz sedmerca uspeli da dođu do izjednačenja. 

Izabranici Aleksandra Brkovića pokazali su inicijativu već na početku utakmice. Prednost od 8:6 sredinom prvog poluvremena odličnom serijom uvećavaju na 14:8, a u finišu prvog dela igre odlaze na maksimalnih sedam golova razlike i rezultatom 20:13 odlaze na odmor. Mladim rukometašima je prijao domaći teren i atmosfera velikog broja ljubitelja rukometa u Kaću koji su pružali podršku sa tribina.

Početkom drugog poluvremena Srbija je otišla na deset golova razlike, a selektor Brković je rešio da pruži priliku za igru što većem broju igrača. Francuska se uprkos zaostatku od deset golova nije predala. Gosti su se razigrali i krenuli polako da tope dvocifrenu prednost naše selekcije. Naši kadeti nisu uspevali da nađu rešenje za veoma dobru igru Francuske u drugom poluvremenu i da vrate utakmicu u prethodni kolosek. Pet minuta do isteka meča Francuska je uspela smanji prednost na dva gola razlike, a u poslednjim sekundama meča pogotkom iz sedmerca da dođe i do izjednačenja.

Najefikasniji u ekipi Srbije bili su Simo Šijan sa 7 golova, Uroš Mitrović sa 6 i Vukašin Antonijević sa 5 pogodaka.

Bila je ovo prve od dve utakmice koje će naši kadeti igrati protiv selekcije Francuske tokom nedelje u kojoj je Srbija domaćin mladim rukometašima Francuske i Španije. 

Tri utakmice koje slede u narednim danima biće odigrane u SC FSS u Staroj Pazovi i zatvorenog su tipa.

SRBIJA - FRANCUSKA 31:31 (20:13)

SRBIJA: Draško, F. Milovanović 3, Čabrilo, Mladenović, Papović, Šević 3, Feješ, Cenić 2, Antić 1, Antonijević 5, Kovačević, Bukvić, I. Milovanović 2, Šijan 7, Mirković 1, Vesković, Mitrović 6, Milošević, Bekić 1, Marijanović, Ćorović,

FRANCUSKA: Pejre 2, Desblanks 4, Sare 1, Favril 7, Pjerson-Lanu, Zuzo 9, Kadio, Le Boris, Beriau, Lobgeodi 3, Giber 1, Mišel 1, Frataruolo, Traur 3, Solie, Person, Anonai, Fore, Gros

RASPORED UTAKMICA

17.03. u 19:00   ŠPANIJA – FRANCUSKA
18.03. u 17:30   SRBIJA – FRANCUSKA
19.03. u 17:30   SRBIJA - ŠPANIJA