XS
SM
MD
LG

Konferencija klubova Južnobanatske lige: FK Strela odustala od takmičenja

Konferencija klubova Južnobanatske lige

Konferencije klubova Južnobanatske lige održana je u Banatskom Karlovcu koji poslednjih nekoliko godina domaćin klubovima iz Južnog Banata. Na konferenciji je bilo prisutno 13 predstavnika klubova jedino nisu bili predstavnici kluba Starog Tamiša kao i Strele (Ivanovo) koji su odustali od takmičenja. Na konferenciji su pored predstavnika klubova bili su potpredsednik FSP pančevo Predrag Ratković, sekretar saveza Gordana Krstić, komesar za takmičenja Zoran Janović, komesar za suđenje Dragan Milošević i sekretar FSO Vršac Dejan Potočan. Konferenciju klubova je otvorio potpredsednik Ratković i upoznao je sve predstavnike klubova šta treba popraviti i poboljšati kako bi se nastavak prvenstva odigrao u sportskoj atmosferi i rekao:

- Pozdravio bih sve prisutne i ispred saveza mogu vam obećati maksimalnu pomoć koju možemo vam pružiti da bi što lakše funkcionisali u nastavku prvenstva. Novina je da od prolećnog dela sezone neće nastupati ekipa Strele iz Ivanova koja je pismeno obavestila savez da istupa iz takmičenja i njeni bodovi se brišu na tabeli koja je bila u prvom delu sezone. Po propozicijama takmičenja klub Strela će se preseliti dva ranga niže. Prvenstvo startuje 05/06. marta i svima želim uspešne rezultate i da sve utakmice prođu u fer i sportskoj borbi.-

Komesar za takmičenje Janović koji je sedmu sezonu na ovoj funkciji napomenuo je da tri kluba Radnički (Kovin), Jedinstvo Stević i Partizan (Uljma) kao domaćini igraju subotom svoje mečeve.

-Protekla jesen je bila uspešna i nije bilo većih primedbi od strane klubova i želim da istaknem da svi zajedno trebamo da učinimo da prolećni deo sezone bude još bolji i kvalitetniji.-

Parovi šesnaestog kola Južnobanatske lige koja počinje 05/06 marta su:. Partizan (G) - Partizan (U), Spartak 1911 - Vulturul, Jugoslavija - Crvena Zvezda (Pav), Potporanj – Dolina, Hajdučica – Dolovo, Sloga (BNS) - Budućnost (A), Stari Tamiš - Radnički (K), slobodno Jedinstvo Stević.