XS
SM
MD
LG

Preko Limenki u finale Kupa Korać

Parni valjak je izborio plasman u finale Kupa Radivoj Korać savladavši FMP u polufinalnom duelu sa 92:89 (21:24, 31:19, 21:17, 19:29).

Crno-beli su obezbedili plasman u finale Kupa "Radivoj Korać" posle pobede nad ekipom FMP-a iz Železnika, rezultatom 92:89. Partizan NIS će tako imati priliku da se ponovo bori za trofej, pošto je podigao pehar u prethodna tri izdanja turnira kada je domaćin bio niški "Čair". Tokom prve četvrtine timovi su se nekoliko puta smenjivali u vođstvu, a rival je posle prve deonice imao prednost (21:24). Druga deonica donela je preokret, pa su crno-beli sa osam uzastopnih poena došli do +9, a to je bila razlika sa kojom je okončano prvo poluvreme (52:43).

Prednost je dodatno uvećana tokom trećeg perioda, kada je Parni valjak stekao dvocifrenu prednost i ujedno došao do maksimalnih 16 poena prednosti. Razlika je umanjena u završnici susreta kada se rival iz Železnika približio na svega -2, ali je ekipa Partizana uspela da sačuva prednost i dođe do trijumfa. Crno-beli će u finalnom duelu koji je na programu u nedelju od 21 sat igrati protiv Crvene zvezde MTS. 

Na konferenciji za medije održanoj posle meča, centar Partizana NIS, Balša Koprivica je rekao: 

"Smatram da smo počeli dobro, igrali smo sa FMP ove sezone, znamo kakva su ekipa, na koji način igraju. Borbeni su, tokom čitave utakmice se ne predaju, što su i sada pokazali. Mislim da smo 35 minuta igrali vrlo dobru košarku i da smo tokom utakmice imali neke sitne greške koje su im dozvolie da nađu ritam u napadu", istakao je Koprivica. 

Potom je govorio trener crno-belih, Željko Obradović: 

"U polufinalu je uvek velika želja za pobedom kod obe ekipe. Želim da čestitam FMP-u na izuzetnoj borbi i želji da se vrate u utakmicu. Iako smo imali lako dobijen meč, najviše zahvaljujući našim prodanim lotpama u poslednjoj četvrtini došlo je to toga da se vrate. Oni se bore, čestitam mom mladom kolegi na tome. Osam izgubljenih lopti u poslednjoj četvrtini, a ukupno 16, dovoljno govori o ovome što sam pričao. Sve ostalo je bilo korektno. Pokušali smo da budemo agresivni na njihovom najboljem igraču, ali on je ipak dao mnogo poena. Kako god, utakmica je dobijena, idemo u finale. Čestitam mojim igračima na utakmici. Hvala navijačima na podršci tokom cele utakmice", zaključio je Obradović. 

Partizan NIS: Kuruc 2, Panter 29, Ledej 14, Zagorac, Vukčević, Avramović 3, Koprivica 11, Dangubić 6, Smailagić, Mur 17, Lesor 3, Trifunović 7

FMP: Gušić, Pavićević 5, Vujičić 5, Džouns 29, Šaranović 6, Tasić 17, Izundu 6, Simović, Nerandžić 13, Stepanović 6, Manojlović 2, Lakić

(Foto: Dragana Stjepanović)