XS
SM
MD
LG

Kuglana po svim međunarodnim standardima

Svetski izgled renovirane kuglane u Kraljevu

Poslednjih pet godina kraljevački kuglaši su beskućnici. Postojeća kuglana je tada izgubila licencu za domaća takmičenja,a kada je počela rekonstrukcija Atletskog stadiona, kuglaši iz grada na Ibru su morali da napuste pomenuti prostor. Kraljevčani su bili domaćini na kuglanama u Kruševcu i Kragujevcu, čekajući da se obezbede sredstva za potpuno rekonstrukciju kuglane u Kraljevu. I to se konačno dogodilo,a sa poslednjim danima prethodne godine završeni su i radovi na pomenutoj kuglani. U danu kada smo posetili potpuno novo zdanje, u toku je bio prijem i licenciranje kuglane za sva domaća i međunarodna takmičenja.

Firma ARS Boling iz Zagreba radila je na rekonstrukciji i opremanju četvorostazne kuglane u Kraljevu. Nakon skoro deset godina bezuspešnih pokušaja, uz puno entuzijazma, grad na Ibru je dobio modernu kuglanu. Kompletna oprema je iz Nemačke, radove smo završili krajem 2021. godine, a sa prvim danima nove godine smo odradili obuku i licenciranje od strane ovlašćenog predstavnika Svetske kuglaške federacije. Kraljevo je tako dobilo objekat na kome će se pored domaće kuglaške lige i takmičenja, moći igrati i sva međunarodna takmičenja – sa ponosom govori Miloš Milovojević, vlasnik firme ARS Boling iz Zagreba.

Novom, rekoinstruisanom zdanju, posebno su se obradovali kuglaši dva kraljevačka kluba, svesni da sada dolazi vreme za nove rekorde, pobede i trofeje.

Dugi niz godina je postojala inicijativa da se renovira postojeća kuglana i da se steknu sulovi za kvalitetno kuglanje. Na tome je najviše radio i insistirao Ljubinko Kočović koji je nažalost nedavno preminuo i nije dočekao da vidi ovaj potpuno renovirani objekat. Njeova svakodnevna borba je rezultirala da dobijemo ovako sređen objekat na koji smo svi u Kraljevu ponosni. Punih pet godina smo bili beskućnici, nismo imali gde da treniramo, igrali smo na kuglanama u drugim gradovima i sada smo u prilici da radimo u najsavremenijim uslovima i da obnovimo članstvo, da dovedemo mlade koje bi upoznali sa ovim lepim i trofejnim sportom. Malo ko zna da je Srbija šestostruki svetski prvak u kuglanju – kaže Predrag Nikolić, kuglaš i član rukovodstva KK Ibar iz Kraljeva.

Renoviranu kuglanu na Atletskom stadionu posetio je i predsednik KSS. Srpski kuglaši su šestostruki svetski prvaci i očekuje se da budu gosti u Kraljevu kada se bude zvanično otvarala kuglana.

Oduševljen sam – prvi su impresije renovinarnom kuglanom Uroša Dragojlovića, predsednika Kuglaškog saveza Srbije. – Velika zahvalnost gradu Kraljevu koji je obezbedio sredstva za rekonstrukciju i rekao bih izgradnju ovako lepog i modernog objekta. Sa dobijanjem ove licence, postoje svi uslovi da se u Kraljevu organizuju sva domaća i mnoga međunarodna takmičenja. Kuglana je najmodernija, kompjuterizovana, sa pločama i kada na to dodate naše rezultate na Svetskim prvenstvima, to će biti veliki podsticaj za mlade da se opredel da se bave ovim trofejnim sportom.

Iz pijeteta prema nedavno preminulom kuglašu i prvom čoveku KK Ibar, čoveku koji je najviše doprineo da se kuglana rekonstruiše, ovaj objekat će poneti ime kuglana Ljubinko Kočović.