XS
SM
MD
LG

Svilajnački Radnički u novom sastavu počinje pripreme u nedelju

Aleksandar Tasić FK Radnički Svilajnac foto: Danijel Milić

Dosta promena se desilo od kraja jesenjeg dela sezone u kadrovskom sastavu u klubu sa Resave. Radnički je imao dosta stabilnu igru i jednu od najmlađih i najperspektivnijih ekipa u sklopu Srpske lige Istok, nedostajalo je malo sportske sreće uz utisak da se moglo i više.

Ono što je krajem godine pogodilo Bojaču da uprava kluba i sada već šef stručnog štaba - trener Vladan Petrović, nisu uspeli da usaglase stavove i prijateljski su se razišli.

Povratak publike na Bojaču foto: N.Nikolić

„Iz Svilajnca nosim jako lepe uspomene. Zahvalio bih se puno igračima, navijačima, ljudima iz kluba i mojim saradnicima. Puno puta sam još od juniorskih dana igrao na Bojači u dresovima drugih klubova, a evo sada posle ove polusezone, po opštem mišljenju jako uspešne, FK Radnički će zauvek ostati u mom srcu u najlepšem sećanju.

Klub je dobro organizovan. Napravljen je jedan nov, mlad, jako perspektivan tim. Uz malu, dodatnu selekciju - siguran sam da će već od leta biti jedan od glavnih favorita za osvajanje 1. mesta. A možda već i ovog proleća. Pored ovog sportskog aspekta, takođe želim da se što pre ostvari i plan o izgradnji novog stadiona koji grad Svilajnac apsolutno zaslužuje “ - rekao je Vladan Petrović na rastanku sa klubom.

U Upravi kluba nisu sedeli skrštenih ruku i pored igračkog kadra tražili su u svojim redovima opcije da nastave u istom ritmu i sa istim željama nastave prvenstvo.

U nedelju je zakazano okupljanje tima i prvi trening na kome će se predstaviti i novi šef stručnog štaba Goran Čiva Urošević dobro poznato ime u svetu fudbala u Pomoravlju. Prošle godine je započeo sezonu na klupi Kušiljeva, a sada nastavlja u svom matičnom klubu iz koga je ponikao. Urošević zatiče dobru atmosferu, obnovljen kadar i pojačanja (o kojima ćemo tek pisati), sa druge strane se očekuje da se tim dobro uigra za prolećni deo sezone i da nadogradi zatečeno.  

Prva izjava pre početka priprema: „Zaista sam presrećan što se ponovo vraćam u klub kome dugujem sve što sam postigao kao igrač i trener. Ovim putem zahvaljujem i upravi što mi je ukazala novu šansu.

Radnički je u jesenjem delu prvenstva imao zavidne rezultate, afirmisao mlade igrače i ostavio sjajan utisak tokom čitavog prvenstva. Naša obaveza je da pokušamo da ostvarimo niz dobrih rezultata i ujedno omogućimo fudbalerima iz mladog razvojnog tima da se što više iskažu i afirmišu.

Svaka utakmica u prolećnom delu prvenstva biće za nas „malo finale“ gde ćemo pokušati uz dobre igre, da osvojimo i što više bodova. To naravno znači da se ne odričemo i najviših ambicija u prvenstvu “ -zaključio je Goran Čiva Urošević.

Novi trener FK Radnički Svilajnac: Goran Čiva Urošević foto: privatna arhiva

U organizacionom smislu Radnički je najavio i promene u omladinskoj školi sa novim licenciranim trenerima i profesorima sa DIF-a tako da se i tu očekuje rezultat u osnaživanju tima, stručnog rada sa najmlađim selekcijama i koordinirano usavršavanje podmlatka.

Opština nije ostala dužna na ovaj rad i trud uprave kluba pa je u svoj godišnji budžet uvrstila i izradu projektne dokumentacije za izradu novog stadiona na Bojači.


Radnički (S) : Meševo
Hajduk Veljko : Trayal
Radnički (P) : Pčinja
Sloga (L) : Budućnost (P)
Vlasina : GFK Dubočica
Jedinstvo (P) : GFK Jagodina
Timočanin : Rembas
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Trayal 26 19 7 0 64
2 Radnički (S) 26 14 6 6 48
3 Budućnost (P) 26 14 6 6 48
4 Radnički (P) 26 13 5 8 44
5 Vlasina 27 12 3 12 39
6 GFK Dubočica 26 10 8 8 38
7 Timočanin 26 11 5 10 38
8 GFK Jagodina 26 10 7 9 37
9 Pčinja 26 10 6 10 36
10 Jedinstvo (P) 26 8 10 8 34
11 OFK Brzi Brod 27 9 5 13 32
12 Hajduk Veljko 26 9 3 14 30
13 Meševo 26 8 4 14 28
14 Rembas 26 6 6 14 24
15 Sloga (L) 26 1 3 22 6