XS
SM
MD
LG

Počeo Božićno-novogodišnji turnir u malom fudbalu

Njima je pripala čast da prvom utakmicom otvore turnir - foto: V. Jankov

Božićno-novogodišnji turnir u malom fudbalu, posle četiri godine, vratio se u Bečej. Prvog dana odigrane su dve utakmice.Zbog Božića po Gregorijanskom kalendaru, dva dana se neće igrati, što znači da se turnir nastavlja u nedelju uveče.

Čast da međusobnim odmeravanjem snaga na terenu otvore turnir pripala je ekipima Bombata Fast Fud iz Bačkog Petrovog Sela i Vrbalov Agrar iz Novog Bečeja, kao i sudijama Goranu Tešanoviću i Atili Šipošu iz Srbobrana.Utakmica je završena podelom plena, a rezultat je bio 2:2  (1:0). Prvi pogodak na turniru postigao je Čanad Hajdu u 17. minutu i doveo Petrovoselce u vođstvo od 1:0. Još jedanput je Bombata vodila, golom Akoša Mesaroša za 2:1 (25. minut), ali su Novobečejci golovima Strahinje Josimovića, u 21. i 28. iz kaznenog udarca sa 10 metara, uspeli da anuliraju prednost rivala.

U drugoj utakmici sastale su se dve bečejske ekipa. Finalista sa poslednjeg turnira 2017. godine Čajkini asovi pobedili su rezultatom 2:0 nešto mlađe sugrađane, ekipu Mala naoblaka, sa 2:0 (0:0), a strelci su bili Bojan Ćulum u 18. i Igor Dražić u 29. minutu. U pobedničkoj ekipi na golu je bio siguran čuvar mreže srpskoligaša sa Tise Bečeja Isidor Milovanov, a njihov dres nosi i nakadašnji fudbaler Bečeja, kasnije superligaša Spartaka, Vojvodine i Radničkog iz Niša, a sada prvoligša IMT, Ognjen Đuričin. U ekipi Mala naoblaka igra nekoliko igrača iz ranijeg omladinskog pogona OFK Bečej 1918, Alejsandar Grujić, Ognjen Doroslovački, Nikola Kovačev, Stojan Milovanov, Mihajlo Mihajlović, koju se dosta dugo rabnopravno nosili sa sikusnijim rivalom, ali su na kraju, ipak, izgubili.

Podsetimo, nagradni fond za seniorsku kategoriju je pola miliona, od čega će pobednik inkasirati 350.000 dinara, dok će u veteranskoj konkurenciji najuspešnii dobiti robne nagrade.