XS
SM
MD
LG

Radmilo Todorović novi predsednik Ribnice

Detalj sa redovne i izborne Skupštine OK Ribnica

U prisustvu 13 od 19 članova Skupštine, održana je redovna sednica najvišeg tela OK Ribnica koja je ovoga puta bila i izborna. Pre izbora novih članova Skupštine i novog rukovodstva, podnet je izveštaj o radu. Godina na izmaku je bila vrlo uspešna za superligaša iz Dušana Popovića, osvojen je Kup Srbije čime je ponovljen uspeh iz 1978. godine. Takođe ekipa je prošlu sezonu završila na drugom mestu, dok je u aktuelnoj sezoni ostala u borbi za titulu. Posebno je naglašen uspeh u radu sa mlađim kategorijama, Ribnica završava godinu sa 103 registrovana igrača, sa svim selekcijama u takmičenju, druga ekipa nastupa u Prvoj „B“ ligi, a treća u Drugoj ligi „Zapad“. Takođe, Ribnica je okupila decu u besplatnoj školi odbojke u akciji „Moj prvi smeč“ koju je pokrenuo OSS. Kada je u pitanju finansijski izveštaj, posebna zahvalnost je upućena gradu Kraljevu na izdvojenim sredstvima iz budžeta, kao i sponzorima Elektromontaži, VS Enerdži i hotelu Fontana. Sve obaveze prema igračima, stručnom štabu i dobavljačima su izvršene.

U nastavku sednice je izabrano novih 19 članova Skupštine, a predsednik najvišeg tela je ostao Božidar Marković. Članovi Skupštine su jednoglasno izabrali Radmila Todorovića za novog predsednika UO kluba koji je odmah predstavio i sedam članova novog UO. Novi predsednik „musketara“ nije krio zadovoljstvo izborom.

Vrlo iznenađen i počastvovan. Ponosan zbog ovog izbora, jer u narednom periodu vodiću jedan od najboljih i napoznatijih klubova u ovom delu Srbije. Ribnica je decenijama deo svih Kraljevčana, pratim od rane mladosti utakmice i rezultate „musketara“ koji su iz godine u godinu sve bolji. Iskreno, kada pomislim na ljude ponikle u ovom klubu, na te ljudske i sportske gromade, naježim se i svestan sam da me čeka jako težak i odgovoran posao. U saradnji sa ljudima koji su sada u Ribnici biće mi lakše i siguran sam da ćemo ići stazom uspeha – naglasio je Radimilo Todorović u prvom obraćanju medijima.

Novi predsednik OK Ribnica Radmilo Todorović u društvu trenera Milana Simojlovićem i kapitena Ivana Todorovića

Prvi čovek Ribnica očekuje da u narednom periodu Ribnica može i više i bolje od do sada ostvarenog.

Uveren sam da ćemo ostvariti više. U klubu je grupa ljudi potpuno posvećena Ribnici, koja shvata veličinu kluba, ogromnu tradiciju. Ekipa je kvalitetna, ima iskusnih igrača i plejada mladih i verujem da ćemo ove sezone biti konkurentni u borbi za titulu. To je sledeća stepenica za ovaj klub,a obaveza novog UO i moja lična je da učinimo sve da do toga dođemo – zaključio je Radmilo Todorović, novi predsednik UO OK Ribnica.

OK Ribnica će u narednom periodu dobiti potpredsednika kluba, sportskog direktora i sekretara, čime će rukovodeća struktura biti kompletirana.

 


18 .kolo Superliga
Crvena zvezda 3 : 0 Metalac Takovo
Ribnica 2 : 3 Vojvodina NS Seme
Radnički 3 : 1 Partizan Soccerbet
Spartak (Lj) 3 : 2 Spartak (S)
Mladi radnik 3 : 2 Niš
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Crvena zvezda 18 14 4 40
2 Vojvodina NS Seme 18 13 5 38
3 Partizan Soccerbet 18 12 6 35
4 Radnički 18 12 6 34
5 Spartak (S) 18 12 6 34
6 Ribnica 18 11 7 35
7 Mladi radnik 18 6 12 20
8 Spartak (Lj) 18 5 13 13
9 Metalac Takovo 18 4 14 15
10 Niš 18 1 17 6