XS
SM
MD
LG

Posle Čukaričkog pred Lozničanima pao i drugi superligaš za najveći klupski uspeh

Miloš Nikolić, FK Loznica - foto: G.Petrović

Loznica je plasmanom u četvrtfinale Kupa ostvarila najveći uspeh u istoriji dugoj. Posle "Brđana", pao je još jedan superligaš pred zahuktalim Lozničanima. Radnik se u Surdulici s pravom nadao prolasku u četvrtfinale Kupa, ali su se za još jedno iznenađenje pobrinuli strelci gostiju Rajevac i Komarčević.

Razgovarali smo sa novim trenerom Duškom Obadovićem, kome se posrećilo od kad je seo na klupu Loznice. 

- Gledali smo u dva navrata Radnika, protiv Nišlija i TSC-a, tako da nije bilo nepoznanica. Kad su u pitanju Surduličani, radi se o proverenim sastavu, nalaze se u rezultatskoj krizi, verovatno da je na njih nepovoljno delovao zgusnut raspored i igranje utakmica na 3-4 dana. Nismo imali šta da izgubimo, i u otvorenoj igri hteli smo da potvrdimo kvalitet kao protiv Čukaričkog. Za širu javnost ovo je možda iznenađenje, za nas nije. Čekali smo svoje prilike i znali kako vreme odmiče da nam šanse rastu. U prvom poluvremenu Obadović je pogodio stativu, mada je i domaćin ima šansu kod 0:0, ali je Jelovac bio na visini zadatka. Golovi su pali posle izrađenih akcija, Rajevac je pogodio u 78. a deset minuta kasnije u strelce se upisao Komarčević, da bi domaćin u zaostavnom vremenu, iz opravdano dosuđenog jedanaestetca, ublažio poraz  - objašnjava najsvežije dešavanja iz Surdulice Obadović, dok se autobusom vraćaju u Loznicu.

Od kad je preuzeo ekipu od Dragana Mićića, Obadović je u konto upisao tri pobede, protiv RGK Grafičara, Mačve i Radnika.

- Videlo se, navodi sagovornik, da ovaj tim ima kvalitet, odnosno parametre koji vode ka uspehu. Uspeo sam da se u komunikaciji nađem sa svakim igračem zahvaljujući njihovim karakternim crtama i igračkim sposobnostima.

Do zasluženog odmora zeleno-bele očekuju još tri teška i zahtevna meča. U ponedeljak, u poslednjem 21. kolu odlaze u Bačku Palanku, i zatim slede dve zaostale utakmice sa Javor Matisom i RFK Grafičarom.