XS
SM
MD
LG

Olimpizam: Minastar sporta Alisa Marić sastala se sa predsednikom OKS Vlade Divcem

BEOGRAD, 19. septembar, (Info centar).- Alisa Marić ministar omladine i sporta Srbije i Vlade Divac predsednik Olimpijskog komiteta Srbije održali su prvi radni sastanak od stupanja na dužnost novog ministara omladine i sporta Srbije.

Sa ministrom Alisoim Marić bili su državni sekretar za sport Predrag Peruničić i pomoćnik za sektor sporta Dragan Atanasov. Uz predsednika OKS Vlade Divca, sastanku su prisustvovali i potpredsednici Žarko Paspalj i Ivan Todorov, kao i generalni sekretar OKS Đorđe Višacki.

Razgovoralo se o nastavak saradnje dve institucije, programima Olimpijskog komiteta Srbije za 2013. kao i realizacija programa u 2012. Bilo je reči i o sprovođenju novog Zakona o sportu, kao i o projektima, aktivnostima i ciljevima OKS u narednom olimpijskom ciklusu.

Ministar omladine i sporta Alisa Marić je između ostalog, istakla::

- Saradnja MOS i OKS jedan od stubova sporta u Srbiji. Danas smo razgovarali o onome što je urađeno i onome što nas očekuje. Htela bih da podvučem da smatram dragocenim i veoma važnim to što su na čelu OKS i MOS sportisti, jer se mi najbolje razumemo i znamo šta je dobro, a šta loše u sportu i na čemu bi u budućnosti trebalo raditi. Zahvaljujem se još jednom OKS na dobrodošlici i radujem se daljoj saradnji.

Predsednik OKS Vlade Divac je naglasio da su iz odlične saradnje države i sporta dopšli i uspesi na OI u Londonu, ali da srpski sport čekaju nove, takođe veoma vežne obaveze i velika takmičenja:

- Imali smo veliku podršku MOS u prethodnom periodu i verujem da će tako biti i u budućnosti. Na pravom smo putu, napravili smo veliki korak napred, ali je veoma važno da zajednički radimo kako bismo dodatno unapredili sistem sporta u Srbiji. Očekujem u tim obimnim i važnim projektima podršku države, jer bez nje ne možemo da napredujemo, da bismo u budućnosti imali još bolje rezultate - rekao je predsednik OKS Vlade Divac.