XS
SM
MD
LG

Olimpizam: Kraljevski par priredio prijem za olimpijce i paraolimpijce

BEOGRAD 19.septembar (Info centar).- Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina, priredili su u Belom dvoru prijem za učesnike Olimpijskih i Paraiolimpijskih igara u Lodonu.

- Vi ste ponos Srbije, predstavli ste našu zemlju na najbolji način na ovim velikim takmičenjima. Bili smo uz vas, navijali i radovali se svakoj vašoj medalji. Čestitam vam još jednom na trofejima i sjajanim rezultatima – rekao je prestolonaslednik Aleksanadar u pozdravanom govoru.

Predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije Zoran Mićović uručio je srpske dresove kraljeveskom paru, kao sećanje na Paraolimpijske igre u Londou.

Od petoro osvajača medalja na POI u Londonu prisustvovali su osvajač zlatnog trofeja Željko Dimitrijević (atletika, bacanje čunja), kao i dvoje paraolimpijskih vicešampiona Draženko Mitrović (atletika, bacanje diska) i Borislava Perić Ranković (stoni tenis). Nedostajali su paraolimpijska šampionka ateltičarka Tanja Dragić (koplje) i „srebrni“ stonoteniser Zlatko Kesler. Prisustvovali su i paraolimpijci Mirjana Đuričin (streljaštvo), Nada Matić (stoni tenis), Živko Papaz (steljaštvo) i drugi, kao i treneri i članovi stručnog tima.

Na 30. letnjim Olimpijskim igrama srpski olimpijci osvojili su četiri medalje - zlato Milica Mandić u tekvondou, srebro Ivana Maksimović u straljaštvu (MK puška trostav) i dve bronze veterpolisti i strelac Andrija Zlatić (vazdušni pištolj). Prijemu u Belom dvoru prisusustvovali su, između ostalih, selektor bronzanih vaterpolista Dejan Udovičić i igrači Slobodan Soro, Stefan Mitrović i Dušan Mandić, plivači Mirosava Najdanovski i Đorđe Marković i veslači Nikola Stojić, Goran Jagar, Miloš Vasić, Milan Vuković i Radoje Đerić, kao i atletičarka Dragana Tomašević i veliki broj trenera, sportskih radnika i stručnjaka.