XS
SM
MD
LG

Nastavljena agonija Zvezdinih futsalera, poraz i od Leskovca

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Šta reći za bivšeg šampiona, a ne upotrebiti teške reči? Posle ispadanja iz Prve lige strmoglavo idu ka trećem stepenu takmičenja i na tom putu beznađa se ne vidi svetlo na kraju tunela. Sedam kola i isto toliko poraza, danas im je u goste stigao još jedan davljenik, ekipa Leskovca.Crvena Zvezda je večeras kao i sve utakmice do sada kao domaćin počela ofanzivno, stvara šanse, ali ih ne koristi. Tako je bilo sve do 4. minuta kada Trajković šutem sa 15 metara probija blok Leskovca. Gosti minut kasnije umalo da izjednače, posle šuta Petrovića isprečila se stativa.

Do izjednačenja gosti ipak stižu u 9. minutu, rezantan udarac Nastića, Radisavljević nije uspeo da odbrani i pored toga što je bio na lopti. Leskovac do potpunog preokreta dovodi Petrović u 12. minutu, ponovo je lopta prošla kroz ruke nesigurnog golmana Zvezde.

Dakle, kao i na prethodnim mečevima, kako vreme odmiče, tako Zvezda na taktičko-fizičkom planu pada. Do kraja poluvremena obe ekipe propuštaju po nekoliko izglednih prilika, a najbliža golu bila je Zvezda u 18. minutu kada Inajetovićev šut sa 12 metara završava na stativi.

Drugi period je počeo loše po Zvezdu, Đorđević u 24. minutu dovodi goste u vođstvo od 3:1. Taktičku neodgovornost u igri i zanemarivanje odbrambenih zadataka i ovog puta Zvezdin protivnik nemilosrdno kažnjava. Lepu akciju čitavog napadačkog reda gostiju Vukojević je u 30. minutu krunisao četvrtim golom za Leskovac.

Domaći drugim golom Trajkovića u 31. minutu smanjuju zaostatak, ponovo je bio ubitačan sa petnaestak metara. Pokušavaju igrači Zvezde svim silama da dođu do pogotka i izmene tok utakmice, ali im to ne polazi za rukom. U poslednjem minutu primaju i peti gol nakon brze tranzicije Stanojevića i Nastića, ovaj potonji zaključuje rezultat.

CRVENA ZVEZDA - LESKOVAC 2:5 (1:2)

SALA: Ranko Žeravica. GLEDALACA: 70. SUDIJE: Sarka Marjan i Mijailović Blagoje. STRELCI: Trajković 4. i 31.min (C.Zvezda), Nastić 9. i 40, Petrović 12, Đorđević 24. i Vukojević 30.min (Leskovac). ŽUTI KARTONI: Jovanović (C.Zvezda), Bojat i Cvetanović (Leskovac).

CRVENA ZVEZDA: Radisavljević, Kečan, S.Đukić, Inajetović, Dimitrijević - rezerve: Jevtić, Trajković, Odžić, Đogo, Jovanović, Goranović, Lončar, N.Đukić, Tejić. 

LESKOVAC: Veličković, Stefanović, Stanojević, Nastić, Bojat - rezerve: Janaćijević, Petrović, Cvetanović, Vukojević, Jović, Đorđević. 


Gvozdeni puk 2 : 4 Nova Pazova
Palež 4 : 2 Smederevo
Jastrebac 1 : 4 Ekonomac
Novi Sad 6 : 0 Student
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Ekonomac 7 7 0 0 21
2 Novi Sad 8 6 2 0 20
3 Jastrebac 8 4 1 3 13
4 Palež 8 4 1 3 13
5 Smederevo 7 3 1 3 10
6 SAS 7 3 1 3 10
7 Nova Pazova 7 2 2 3 8
8 Student 7 1 2 4 5
9 Leskovac 7 1 0 6 3
10 Gvozdeni puk 8 1 0 7 3