XS
SM
MD
LG

Zvezda minimalcem kroz ravnicu

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Zaostala utakmica šesnaestine finala Kupa Srbije koja je trebala biti odigrana 27. oktobra, stigla je na red da se odigra tek danas, jer zbog Zvezdinih obaveza u Ligi Evrope to nije bilo moguće ranije izvesti. Gosti su nastupili bez nekoliko bitnih igrača, Inđija to umalo nije iskoristila već u drugom minutu. Đokić je umakao odbrani Zvezde, ali je njegov udarac završio na stativi.
Gosti odmah uzvraćaju, igrao se 4. minut kada je Plavšić oborio Krstičića u svom kaznenom prostoru i to je penal za Zvezdu. Lopti je ležerno prišao Katai, uputio mlak šut, Vukašinović nije imao problema da sačuva mrežu. Neobavezna igra Zvezde u odbrani umalo ih nije koštala gola u 11. minutu, Popović je uspešno odbranio udarac Kukolja sa ivice kaznenog prostora. Isti igrač i 3 minuta kasnije prolazi kroz odbranu šampiona kao kroz sir, ali mu je Popović ponovo odbranio udarac, ovaj put sa 7-8 metara.
Zvezda stiže do prednosti iz prekida u 24. minutu. Katai je izveo slobodan udarac, a Pankov bio najviši u skoku i loptu poslao do Živkovića koji je savladao nemoćnog Vukašinovića. Ovo je ujedno prvenac Živkovića u crveno-belom dresu. Mogao je Živković i do drugog gola u 31. minutu, ali je bio zamalo neprecizan sa petnaestak metara.
Beograđani nastavljaju sa atacima, a Ivanić u 34. minutu propušta veoma dobru priliku. Posle centaršuta Gobeljića na drugoj stativi je bio viši od protivnika, ali lopta odlazi tik kraj stative. Do kraja poluvremena vidimo igru uglavnom između dva šesnaesterca, kao da su se igrači izduvali i ostali bez energije.
Nije prošao ni minut igre u nastavku, a Zvezda je mogla da duplira prednost. Ivanić propušta kolosalnu šansu posle dodavanja Kataija, vojvođanska veza je ponovo proradila. Akcija Gobeljića i Kataija u 50. minutu je takođe mirisala na gol, ovaj drugi je bio neprecizan sa svega 6 metara udaljenosti od gola Inđije. Potom i Živković tri minuta kasnije izlazi sam pred Vukašinovića, koji mu padom u noge brani šut.
Kad su se gostii ispucali na scenu stupaju napadači domaćih, Vukajlović je u 62. minutu sa oko 25 metara opalio kao iz topa, Popović loptu vadi iz samog ugla. Nakon samo minut igre Popović je maestralno zaustavio i šut Vukčevića, sačuvavši svoju mrežu netaknutom. Period praznog hoda Zvezdinih igrača nastavljen je sve do kraja, pa je na semaforu ostao rezultat postignut još u prvom poluvremenu.
Na kraju treba napomenuti da je prvoligaš i pored poraza pružio dostojan otpor favorizovanim gostima. Naredno kolo Kupa na programu je 1. decembra, a parovi će biti naknadno određeni.

INĐIJA - CRVENA ZVEZDA 0:1 (0:1)

STADION: FK Inđija. GLEDALACA: 500. GL.SUDIJA: Ivković Marko. POM.SUDIJE: Đuričić Marko i Pašajlić Milan. STRELAC: Živković 24.min (C.Zvezda). ŽUTI KARTON: Vukajlović (Inđija).
INĐIJA: Vukašinović, Nedeljković (Desančić), Vukajlović, Riznić, Kukolj, Jovanović (Rađen), Žakula (Vukčević), Đokić, Ignjatović (Stojanović), Đurić (Trivić), Plavšić.
CRVENA ZVEZDA: Popović, Ivanić, Pankov, Krstičić, Pavkov (Vukanović), Katai (Srnić), Dragović (Degenek), Petrović, Rodić (Gajić), Živković (Ben), Gobeljić.