XS
SM
MD
LG

Fantastični Radnički uzeo bod Ferencvarošu u kragujevačkom spektaklu

Detalj sa meča - foto: SPD Radnički Kragujevac

U spektakularnom derbiju drugog kola Lige šampiona, vaterpolisti Radničkog napravili su veliki uspeh, osvojivši bod protiv aktuelnog vicešampiona i prethodnog prvaka tog takmičenja, ekipe Ferencvaroša iz Mađarske, u fantastičnoj atmosferi prepunog bazena u Kragujevcu – 11:11.

Mađarski tim, koji je u prethodne četiri sezone na evro-sceni osvoji dva Kupa Evrope, Ligu šampiona i srebro u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju, važio je za velikog favorita u ovom duelu, ali su mladi izabranici Uroša Stevanovića još jednom pokazali da su izuzetno talentovani i da mogu da pariraju najboljim timovima u Evropi.

Od samog starta rasplamsala se velika borba. Radnički je poveo sredinom prve četvrtine, preko Marka Radulovića, ali je levoruki mađarski reprezentativac Marton Vamoš sa dva vezana gola doneo gostima preokret. Ipak, da timovi odu poravnati na prvi predah postarao se Nikola Lukić – 2:2.

Kragujevčani su potom još tri puta dolazili u vođstvo, ali su Mađari 22 sekunde pre poluvremena ipak preokrenuli (6:5), a onda je Aleksa Ukropina iz zvuk sirene poslao prelepu parabolu u gol golmana mađarske reprezentacije Simona Fogela – 6:6.

U trećoj četvrtini tempo igre je malo opao, a gosti su uspeli da steknu gol prednosti pred odlučujući period (8:7). Gosti su potom vezali još tri gola i pobegli na, činilo se, nedostižnih „plus četiri“ tačno četiri minuta pre kraja (11:7).

Međutim, hrabra četa trenera Uroša Stevanovića nije se predavala. Odmah je zaostatak smanjio Nikola Lukić, ali su mreže potom mirovale dva minuta, pa je sve više izgledalo da će bodovi u Budimpeštu. A onda, minut i 46 sekundi pre kraja Miloš Miličić je lobovao Fogela i podgrejao nade Kragujevčana (11:9). Tada je na scenu stupio fantastični šuter Miluš Ćuk i najpre na isteku pretposlednjeg minuta pogodio iz faula, a onda, 14 sekundi pre kraja izjednačio, za veliku radost kragujevačke publike.

Najefikasniji u ekipi Radničkog bio je Miloš Ćuk sa tri gola, a pratili su ga Aleksa Ukropina i Nikola Lukić sa po dva. Na drugoj strani prednjačio je Silard Janšik sa četiri gola, Marton Vamoš dodao je tri, a Deneš Varga dva.

Pakleni novembarski ritam važnih utakmica za Kragujevčane nastavlja se već u subotu od 19 časova, kada na Banjici igraju superligaški okršaj sa Partizanom, dok ih nova utakmica na domaćem bazenu u Ligi šampiona očekuje u petak, 19. novembra, od 20.30 sati, sa italijanskim šampionom Brešom.

Radnički – Ferencvaroš 11:11 (2:2, 4:4, 1:2, 4:3)

KRAGUJEVAC – Bazen SPD „Radnički“. Sudije: Jaume Teihido (Španija), Maro Savinović (Hrvatska).

RADNIČKI: Dobožanov, Branković, Stanojević, Janković 1, Ćuk 3, Krug, Ukropina 2, Radulović 1, Toholj, Miličić 1, Lukić 2, Vrlić 1, Todorovski. Trener: Uroš Stevanović.

FERENCVAROŠ: Sakonji, Gabor, Pol, Merkulov 1, Vamoš 3, Ubović, Fekete, Vigvari, Molnar, Varga 2, Janšik 4, Damonte 1, Fogel. Trener: Žolt Varga.


AN Brescia 14 : 12 CNA Barceloneta
Novi Beograd 9 : 12 Olympiacos CFP
Jadran ST 15 : 13 Dinamo Tbilisi
SPD Radnički 11 : 11 FTC Telekom Budapest
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Olympiacos CFP 2 2 0 0 6
2 AN Brescia 2 1 1 0 4
3 Novi Beograd 2 1 0 1 3
4 CNA Barceloneta 2 1 0 1 3
5 Jadran ST 2 1 0 1 3
6 FTC Telekom Budapest 2 0 2 0 2
7 SPD Radnički 2 0 1 1 1
8 Dinamo Tbilisi 2 0 0 2 0