XS
SM
MD
LG

Miloš Nikolić "drži ključ" Lozničkog gola

Miloš Nikolić, FK Loznica - foto: G.Petrović

Loznica se polako vraća na nekadašnje pozicije, posle nešto slabijeg starta. Osmo mesto je po meri, koje vodi u plej-of. Trijumfom u Sremskoj Mitrovici vezali su dve pobede i imaju simetričan broj pobeda i poraza (po pet). Trener Dragan Mićić preporućio nam je štopera Miloša Nikolića (27), kao jednog od pouzdanih defanzivaca, da nam prenese utiske iz duela sa Radničkim. Nikolić je letos obukao zeleni dres i brzo se uklopio u sistem igre Loznice. 

- Ovo je naše najbolje izdanje i prva pobeda na strani. Izuzev na Zlatiboru, ostale utakmuce na strani smo odigrali ispod našeg nivoa, i pokazali da nismo klasična domaća ekipa - kaže u uvodu razgovora Nikolić i nastavlja: - Golom Vraštanovića u 10. minutu, pre toga smo imali kolosalnu priliku, i usmerili tok meča na našu vodenicu. Bilo je još šansi i rezultat je trebao biti ubedljiviji. Nismo im dozvolili da se razmahnu, nametnuli naš stil igre i kad se sve sabere vidi se da smo kvalitetniji od rivala. 

Pauze nema jer već sutra igraju u Klupcima kup utakmicu protiv Čukaričkog. - Superligaš je bez dileme favorit i biće to praznik fudbala. Za nas je "Čuka" najteži mogući protivnik, ali igramo na našem terenu, i kup za sobom uvek nosi dozu neizvesnosti. Kup nam nije prioritet, ali ćemo pokušati da se prikažemo u što boljem svetlu, biće ovo svojevrsna nagrada za nas, naše navijače, grad... - poručio je iskusni defanzivac, za koga trener Mićić kaže da visinom od dva metra dominira skokom u šesnaestercu, stabilan je, precizan na pasu i pogodan za obavljanje specijalnih zadataka.

Nikolić iza sebe ima iskustvo igranja u oba profesionalna ranga i nastupa u inostranstvu. Debitovao je u Slogi iz Bajine Bašte, sa 19 godina, da bi karijeru nastavio u redovima tadašnjeg prvoligaša Slobode iz Užica (tri sezone). Pre tri godine otisnuo se u Belorusiju (SLUSK), i produžio još dalje do Uzbegikistana, gde dosta igra srpskih fudbalera. Po povratku na naše prostore zaigrao je za bosanskog premijerligaša Mladost, sledi šestomesečna epizoda u Zlatiboru i od letos je u Loznici.