XS
SM
MD
LG

Partizan igrom, pristupom utakmici i taktikom ''pogurao'' Gent

Foto: Partitzan.rs

Belgijanci bili bolji rival, zasluženo su stigli do trijumfa koji im je širom otvorio vrata direktnog plasmana u osminu finala Lige konferencija

Gent je slavio važan trijumf u Humskoj protiv Partizana, crno-beli će u slučaju da žele prvo mesto morati da se „indijancima” revanširaju u Belgiji 4. novembra.

Gosti su bili bolji rival, posebno na početku drugog poluvremena, nije Partizan imao odgovor na agresivnu igru Belgijanaca.

Upravo u tom periodu pobednik je odlučen, iako je Popović u dva navrata spasavao svoj tim, nije mogao i u 59. minutu, posle centaršuta sa desne strane Kums je ostao usamljen na pet metara od gola, glavom je lako ubacio loptu u mrežu crno-belih – 0:1.

Sa mnogo opreznosti počeli su meč Partizan i Gent, s obzirom na veliki ulog i činjenicu da će gotovo sigurno ova dva tima odlučivati o prvom mestu i direktnom plasmanu u osminu finala Lige konferencija.

Prvi je zapretio Gent, u trećem minutu Fortuna je sa 18 metara šutirao visoko preko gola Popovića. Dva minuta kasnije Ođiđa-Ofoe je pokušao da iscenira jedanaesterac, sudija Maden pokazao mu je žuti karton.

Iskusni Depoatr je pokušao u 15. minutu, posle dodavanja Čekvatadzea opalio je po lopti špic Belgijanaca, ali je i on šutirao preko gola. Slično je bilo i posle prilike Ođiđa- Ofoea dva minuta kasnije.

Najbolju priliku u prvom poluvremenu Partizan je imao preko najboljeg strelca ove sezone, Rikardo je prihvatio odličan pas Meniga, šutirao je pored gola Genta, iako je na drugoj strani imao usamljenog Natha.

Do isteka prvih 45 minuta bilo je još nekoliko solidnih prilika na obe strane, ali niti jednom u prvom poluvremenu neka od ekipa nije uputila šut u okvir gola.

U nastavku Partizan je prvi zapretio, u 54. minutu posle ubacivanja raspoloženog i očigledno željnog igre Meniga Natho je pokuapo iz prve, iz teške pozicije, iskosa sa desne strane, nije bio precizan.

Najbolju priliku Belgijanci su imali u 58. minutu, Čekvatadze je odlično u kontranapadu proigrao Ođiđa-Ofoea, koji je šutirao sa 16 metara, ali je Popović izbio loptu u korner.

Ipak, posle ubacivanja iz ugla usledila je akcija za vođstvo Genta. Ostao je usamljen Samois, sa ivice šesnaesterca je centrirao, a iako na pet metara od gola Popovića Kums je neometan glavom lako smestio loptu u mrežu – 0:1.

U 61. minutu Popović je ostavio Partizan u igri. Opasni Ođođa-Ofoe je snažno šutirao sa 17 metara, pod prečku, ali je golman crno-belih krajnjim naporom izbio loptu u korner.

Već u sledećem napadu još jedna prilika za Gent, Čekvatadze je centrirao, Fortuna na drugoj lopti nogom zahvatio loptu, ali je Popović opet bio na visini zadatka.

Nije Stanojević bio zadovoljan dešavanjima na terenu, pa je u 64. minutu izvršio trostruku izmenu, na etren je uemsto Obradovića, Natha i Meniga poslao Uroševića, Pantića i Jojića. Prethodno je Lazara Markovića zamenio Holender.

Dugo se čekalo na priliku, a veliku je imao Partizan u 87. minutu, Vujačić je fantastično šutirao iz velike udaljenosti, Bulat je vrhovima prstiju zahvatio lotu, koja je potom pogodila prečku. Imali su gosti sreće u tim trenucima.

Ponovo je crnogorski internacionalac bio u centru pažnje u prvom minutu nadoknade, posle ubacivanja iz ugla Vujačić je glavom šutirao, golman Genta je sjajnom intervencijom sprečio izjednačenje.

 Partizan – Gent 0:1 (0:0)

Strelac: 0:1 – Kums u 59. minutu.

Stadion Partizana. Gledalaca: 9.943. Sudija: Bobi Maden. Pomoćnici: Dejvid Rum i Alan Malvani (svi iz Škotske). Žuti karton: Ođiđa-Ofoe (Gent).

PARTIZAN: Popović, Živković, Saničanin, Vujačić, Obradović (od 64. Urošević), Šćekić (od 76. Lutovac), Zdjelar, Natho (od 64. Pantić), Marković (od 58. Holender), Menig (od 64. Jojić), Rikardo.

GENT: Balat, Hanče-Olsen, Ngadeu-Ngađui, Okumu, Fortuna (od 90+3. Godo), Ovusu (od 90+3. Oladoj), Kums (od 76. de Sart), Samoise, Čekvatadze (od 80. Mbojo), Ođiđa-Ofoe (od 76. Bezus), Depoatr.


Anorthosis 2 : 2 Flora
Partizan 0 : 1 Gent
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Gent 3 3 0 0 9
2 Partizan 3 2 0 1 6
3 Flora 3 0 1 2 1
4 Anorthosis 3 0 1 2 1