XS
SM
MD
LG

SŽFU Jedinstvo Putevi vraća ženski fudbal u Užice

SŽFU Jedinstvo Putevi - foto: arhiva kluba

Nakon više od pola decenije i poslednje sezone ŽFK Užica, ženski fudbal se vraća u grad na Đetinji. Svega tri nedelje pre početka prvenstva potvrđeno je da će se klub SŽFU Jedinstvo Putevi boriti u Drugoj ženskoj ligi "Zapad".

Od razvojne lige se odustalo za ovu sezonu zbog manjeg fonda igračica, te će se tako devojčice mlađe od 15 godina za sada afirmisati u nekim od klubova koji igraju Žensku razvojnu ligu "Zapad". Prvi tim Jedinstvo Puteva za sada čini 17 igračica koje su uglavnom rođene u Užicu, ali dobro pojačane igračicama "sa strane".

Tako su iz ŽFK Požege pristigle Bojana Jelikić, Dragana Perić i Nevena Ilić a iz ŽFK Jasen Brodarevo su stigle Almina Rovčanin i Teodora Pušica. Tim su kao slobodne igračice pojačale Maida Ćosović i Milica Đolović. Celokupan tim sa mlađim igračicama sada broji preko 30 devojčica, a svakim danom taj broj raste, te neće biti iznenađenje ako se za sledeću sezonu spremi i ekipa za razvojnu ligu. Ono što je još zanimljivo jeste da će ova ekipa imati najmlađeg trenera u ligi, Aleksandra Jovanovića, koji ima svega 21 godinu. Devojčice su tokom prethodne godine imale zapažene rezultate na turnirima u malom fudbalu, a vreme je da se u Užicu zaigra i ozbiljan veliki fudbal.


Jedinstvo (Ub) 9 : 1 Jedinstvo Putevi
Loznica 3 : 0 Slatke male
Kraljica Marija 0 : 2 ŽGFK Borac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 ŽGFK Borac 10 9 0 1 27
2 Loznica 10 8 1 1 25
3 Jedinstvo (Ub) 10 6 1 3 19
4 Kraljica Marija 10 4 0 6 12
5 Slatke male (-1) 10 1 1 8 3
6 Jedinstvo Putevi 10 0 1 9 1