XS
SM
MD
LG
13.07.2021 Administrator

Srbija ostvarila još jednu pobedu na EP, juniorke bolje i od Bugarske

Foto: RSS

Ženska juniorska reprezentacija Srbije ostvarila je i drugu pobedu u dve utakmice Evropskog prvenstva B divizije. Juniorke su savladale Bugarsku rezultatom 39:29 i učinile važan korak ka plasmanu u polufinale. 

Srbija je dobro započela utakmicu i na isteku desetog minuta vodila sa pet golova prednosti (10:5). Međutim naše juniorke su nizom greška u nastavku dozvolile selekciji Bugarske da se razigra, stekne samopouzdanje i smanjuje prednost, a pet minuta do kraja poluvremena stigne do izjednačenja 14:14. Na odmor se otišlo rezultatom 17:16 u korist naše reprezentacije.

Početkom drugog poluvremena igralo se gol za gol, a zatim je Srbija preuzela stvar u svoje ruke. Juniorke su zaigrale sigurnije i prekinule rezultatsku klackalicu. Od sredine drugog poluvremena su bile nezaustavljive, golovi su se samo ređali i prednost uvećavala. Na kraju je Srbija zasluženo pobedila sa deset golova razlike 39:29.

Za najboljeg igrača u timu Srbije proglašena je Una Obrenović. 

Una Obrenović

Veoma smo srećne što smo pobedile, na trenutke je ovo bila veoma teška utakmica. U prvom poluvremenu nismo adekvatno odgovorile na zadatke koje nam je trener postavio, ali smo uspele da se popravimo u drugom poluvremenu i to je rezultiralo pobedom. Trudićemo se da budemo još bolje u sledećoj utakmici. Presrećne smo zbog ove pobede, bilo je veoma važno ostvariti ovakav rezultat.

Vlada Šimičić

Zaslužena pobeda, čestitao bih našim devojkama na još dva osvojena boda i ja mislim overenim plasmanom u polufinale. Što se utakmice tiče, odigrali smo slabije u odbrani, od 10. do 30. minuta je postojala nedisciplina u odnosu na neke stvari koje smo dogovarali što se i osetilo u rezultatu. Drugo poluvreme smo odigrali disciplinovanije u odbrani i samim tim polako iz minuta u minut dizaali razliku i na kraju zasluženo pobedili sa deset golova razlike.

Sledi dan pauze na takmičenju, a sledeća utakmica Srbiju očekuje u četvrtak, 15. jula od 19:00 časova protiv ekipe domaćina, Italije.

BUGARSKA – SRBIJA 29:39 (16:17)

BUGARSKA: Cvetonova, Čočeva, Kostadinova, Ivanova 1, Koeva, Raškova, Si. Petrova 1, Arnaudova 2, Stefanova 3, Šinderova, St. Petrova 5, Vančeva, Tomova 14, Stojčeva, Petkova 3.

SRBIJA: Obrenović 7, Kocić 9, Kojić 1, Inđić, Milović 5, Klenkovski 1, Mijailović 5, M. Ilić 3, Nedeljković, Simić 4, Lovrić, Todorović 2, Malenović 1, Zubović 1, Šarac, T. Ilić.