XS
SM
MD
LG

Pobednički pehar ostao u Gradištu

Osvajači priznanja sa organizatorima Memorijala "Milovan Jović" - foto: V. Jankov

Posle dvanaestodnevnog nadmetanja na travnatom terenu u SC "Đorđe Tapavica Džoja" u Bačkom Gradištu, završen je tradicionalni, četvrti po redu, Memorijal „Milovan Jović“ u fudbalu „tri na tri“. Trijumfovali su domaćini, ekipa „Knjigovodstvena agencija Enter“ u sastavu: braća Igor i Nenad Kudrić, Miodrag Pelengić i „rezervista“ Dejan Klajić, koja je u finalu rezultatom 3:2 (2:0) savladala „Agromaus“ iz susednog Nadalja, koji su nastupili u sastavu: Srđan Golub, Albert Lekaj, Nikola Savin i David Savkov. U „malom finalu“ bečejska ekipa Fortuna Sukur Arizona (Vladan Vorgučin, Igor Dražić, Buletin Durmiši i Bojan Ćulum) i Zotriks iz Vrbasa(Boris Bodonji, Srđan Jušković, Stefan Korać i Marko Novaković) igrali su nerešeno 4:4 (1:3), pa su presudili penali u kojima su Bečejci bili uspešniji sa 2:1 i pripalo im je treće mesto.

Tri najuspešnije ekipe nagrađene su peharima, koje je darivala Kancelarija za mlade opštine Bečej, a uručila ih je koordinatorka Dijana Peter, dok je u ime organizatora turnira predsednik Vojvodine Goran Kudrić uručio novčane nagrade. Pobedniku je pripalo 120.000 dinara, drugoplasiranoj ekipi 50.000, a trećeplasiranoj 30.000 dinara. Novčanim iznosom od 10.000 dinara nagrađen je najbolji igrač turnira Nenad Kudrić iz pobedničke ekipe.

U polufinalu su Bačkogradištaci savladali Bečejce sa ubedljivih 8:1, a Nadaljčani su sa 3:0 pobedili Vrbašane, koji su nedavno trijumfovali na identičnom turniru, ali na betonu, u Bečeju.

- Ove godine Memorijal je okupio 21 ekipu iz deset okolnih naselja. Još u grupnoj fazi takmičenja viđen je kvalitetan fudbal, a u završnici pogotovo, pa su ljubitelji igre „na petoparcu“, koji su se zaželeli fudbala „uživo“, istinski uživali, veli u ime organizatora sekretar Vojvodine Radomir Raković.

Tako je Memorijal "Milovan Jović" ispunio svoju misiju. Kao prvo, ovim turnirom je očuvan lik i delo sportskog radnika Milovana Jovića, koji je svojevremeno čitav život podario fudbalu, a drugi cilj je bio da se popuni praznina tokom fudbalske pauze.