XS
SM
MD
LG

Stoni tenis: Kini zlato, Koreji srebro, Nemačkoj bronza

LONDON, 8. avgusta (Info centar) - Stonoteniska reprezentacija Kine odbranila je titulu olimpijskog pobednika pošto je u finalu savladala Koreju sa 3:0 (11:4, 11:8, 11:6).

U borbi za bronzanu medalju Nemačka je predvođena Timom Bolom pobedila Hong Kong sa 3:1 (9:11, 11:5, 11:9, 11:9).

Tako je Kina kompletirala sva zlatna olimpijska odličja, jer je titulu prvaka osvojila i u ženskoj ekipnoj konkurenciji. Kineskinje su u finalu bile bolje od Japana sa 3:0, dok je Singapur za treće mesto maksimalnom pobedom od 3:0 pobedio Koreju.

Kineski stonoteniseri su ostvarili apsolutnu dominaciju na Igrama u Londonu, jer su i u pojedinačnoj konkurenciji, muškom i ženskom turniru, osvojili dve zlatne medalje.

U Pekingu 2008 medalje u ekipnoj muškoj konkurenciji osvojli su Kina, Nemačka i Koreja.

Olimpijski turnir u Londonu je završen. Kina je najuspešnija zemlja sa šest medalja (sve četiri zlatne i dva srebra), Japan je drugi sa 1 (0 – 1 - 0), Koreja treća sa 1 (0 – 1- 0), a slede Nemačka 2 (0 – 0 – 2) i Singapur 2 (0 – 0 -2).Ukupno pet zemalja osvajalo je trofeje.

Petoro sportista, četvoro iz Kine i jedan iz Singapura osvojilo je po dve medalje. Obe zlatne imaju Siao Sia Li i Jike Džang, zlatom i srebrom okitili su se Ning Dong i Hao Van (svi Kina) dok je Tain Vei Feng (Singapur) osvojila dve bronze.