XS
SM
MD
LG

Mladost GAT novi prvoligaš

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Posle 1:1 u Novom Sadu, Teleoptik u svom "Zemunelu", protiv ekipe Mladost GAT, bije odlučujuću bitku za povratak u prvoligaško društvo nakon dve godine bitisanja u trećem rangu takmičenja.

Angažovanije su meč počeli gosti, primorani i zbog nepovoljnog rezultata nakon prve utakmice. Brži, jači, eksplozivniji su u duelima na samom startu. Prvu stopostotnu priliku propustio je Remić u 18. minutu, šutiravši pravo u istrčalog golmana domaćih sa desetak metara.

Gosti su poveli u 22. minutu, Stakić je greškom dodao loptu Jovaniću umesto svom saigraču, a ovaj je iz prve poslao u donji levi ugao sa 18 metara udaljenosti. Optičari nikako da se oslobode pritiska, a Novosađani u 27. minutu preko Renića ne koriste još jednu sjajnu priliku, lopta je posle njegovog šuta sa 7-8 metara otišla koji centimetar pored stative.

Domaći su prvo poluvreme u apsolutno podređenom položaju, bez udarca u okvir gola, a što Novosađani na odmor odlaze s minimalnom prednošću krivi su njegovi navalni igrači, naročito Renić koji je propustio dve velike šanse. 

Drugo poluvreme Teleoptik otvara hrabrije i već posle dva minuta Ćorković je pripretio šutem sa ivice kaznenog prostora, lopta je završila kraj stative. Potom u 53. minutu Knežević sa svega 3 metra propušta da izjednači rezultat. Ekipe su totalno promenile koncept igre, sada su gosti ta ekipa koja se grčevito brani, dok Zemunci neprekidno atakuju.

Do zasluženog izjednačenja Optičari stižu u 59. minutu, Knežević je divno proigrao Markovića, a ovaj sa desetak metara rutinirano poslao loptu kraj nemoćnog Slijepčevića.

Mladost se tek tad trgla, a rezervista Asani u 62. minutu šalje bombu sa dvadesetak metara, za malo iznad prečke. Šanse se ređaju na obe strane, tri minuta kasnije posle skraćenog kornera Marković je najviše skočio, ali je bio neprecizan sa svega 5 metara.

U 67. minutu Knežević je sa 8 metara šutirao, gosti opet imaju puno sreće, lopta odlazi u korner. Posle udarca iz ugla Blagojević pogađa prečku, nastavlja se apsolutna dominacija Teleoptika. Gosti su neobjašnjivo pali, pa trener gostiju pokušava izmenama da promeni ritam utakmice. 

Te zamene su urodile plodom u 82. minutu. Rezervista Kaurin rezantnim udarcem sa oko 12 metara dovodi goste ponovo u vođstvo. Domaći više nemaju šta da izgube, kreću svi u napad, a Dragić je u 86. minutu dobro zagrejao dlanove golmanu gostiju sa ivice kaznenog prostora. Poslednju šansu da bar izjednače domaći su propustili u petom minutu nadoknade, kada je Obradović sa svega par metara loptu poslao pored gola.

Pobedilo je iskustvo, Novosađani su novi član prvoligaškog društva, dok mladićima iz Teleoptika preostaje da se još kale u trećem rangu takmičenja. Na kraju napomenimo da je posle godinu dana bez publike zbog kovida, danas ista bila prisutna nakon ukidanja mera zabrane, a okupilo ih se oko 500.

TELEOPTIK - MLADOST GAT 1:2 (0:1)

STADION: FK Teleoptik. GLEDALACA: 500. GL.SUDIJA: Milanović Miloš. POM.SUDIJE: Grujić Jovan i Milićević Miloje. STRELCI: Marković 59.min (Teleoptik), Jovanić 22. i Kaurin 82.min (Mladost GAT). ŽUTI KARTONI: Dragić, Knežević i Stakić (Teleoptik), Ilić, Švonja, Divac, Popović, Jovanović i Kaurin (Mladost GAT).

TELEOPTIK: Slavković, Stakić (Obradović), Ćorković, Marinković (Lekić), Subotić, Đurković, Dragić, Minić, Marković, Knežević, Blagojević. 

MLADOST GAT: Slijepčević, Jovanović, Babić, Švonja, Gojković (Kaurin), Jovanić, Renić (Popović), Jelić, Divac (Spasić), Stanić (Vukaljević), Ilić (Asani).