XS
SM
MD
LG

London 2012: Ispraćeni kajakaši i atletičari za London

Beograd, 6. avgust (Info centar) – Na aerodromu “Nikola Tesla“, ispraćeni su olimpijski timovi Srbije u kajaku i atletici na Olimpijske igre u London.

Predstavnicima medija tom prilikom su se obratili kajakaši Nikolina Moldovan i Ervin Holpert i atletičari Tatjana Jelača i Mihail Dudaš.

- Drago mi je što Srbija ima tako mnogo učesnika i čast mi je što sam deo najbrojnijeg kajakaškog tima u istoriji naše zemlje. Svi „pucamo“ od snage, vrlo smo motivisani i to ćemo i pokazati. Jedva čekam da počne takmičenje i nadam se da ćemo postići i uspeh - rekao je kapiten kajakaškog tima Ervin Holpert.

Nikolina Moldovan bila je veoma uzbuđena zbog odlaska u London.

- Svi smo debitanti i zbog toga imamo i malu tremu. Ali, dobro smo pripremljeni, ambicije su velike i nadam se da će biti i dobrih plasmana.

Desetobojac Mihail Dudaš smatra da Srbija nikad nije imala kvalteniju grupu atletičara na najvećoj sportskoj svetskoj smotri:

- Kvalitete su već dokazali i dostojno predstavljali Srbiju u Londonu Emir Bekrić i Asmir Kolašinca, srebrni i bronzani sa EŠ. Sada je na nama red. Svi smo u odličnoj formi. Ono što vredi poželeti svima nama je i malo više sportske sreće jer je i ona deo svakog uspeha.

Tatijana Jelača će se u Lodonu takmičiti u bacanju koplja:

- Drugi put učestvujem na olimpijskim igrama. Pirpreme su bile veom kvalitetne, forma je odlična i nadam se ulasku u finale. Atmosfera u reprezentcaiji je izvanredna, bodrićemo jedni druge.