XS
SM
MD
LG

MOK Bečej iskoristio pauzu da održi izbornu skupštinu

Zajednički snimak igrača i rukovodstva MOK Bečej posle skupštine kluba -  V. Jankov

Srbije, gde je na kraju osvojeno zadovoljavajuće sedmo mesto,  održana je izborna skupština u Muškom odbojkaškom klubu Bečej. Novi predsednik Upravnog odbora je Dragan Koković, predsednik Skupštine klube Stevan Rakić, sekretar Branislav Bašić, a u Upravnom odboru su još iz redova struke trener mlađih kategorija Marinko Momčičević i igračkog pogona Nebojša Milovac. Dve dame, Lidija Rakić i Sandra Bašić čine Nadzorni odbor.

Pre ovog dela, vrlo emotivnim rečima obratio se dosadašnji predsednik Vasa Džigurski, koji je prezentirao izveštaj o radu i finansijskom poslovanju, naglašavajući da je poslednju deceniju, koliko je on bio na čelu kluba, vladala porodična atmosfera, koja je umnogome doprinela da se „od nule“ stigne do „zlatne sredine“ trećeg ranga u našem odbojkaškom svetu.

- Iskren da budem, umorio sam se. Po godinama sam sazreo za penziju, pa je najbolje da se povučem i prepustim rukovođenje kluba mlađim ljudima. To je život. Ponosan sam na ono što smo zajednički uradili tokom minule decenije i biće mi drago ako novo rukovodstvo uspe tu granicu da pomeri, bar, za korak napred, rekao je, između ostalog, odlazeći predsednik Vasa Džigutski.

Predsednik Skupštine Stevan Rakić uručio je ekspredsedniku prigodan poklon, zajedničku fotografiju sa ekipom, i zahvalio se Vasi Džigurskom i njegovim sinovima, igračima i trenerima, Nikoli i Veselinu na sve što su uradili da odbojka dobije svoje mesto na „mapi Srbije“.

- Život sam proveo u vodi igrajući vaterpolo, a u odbojci sam poslednjih sedam godina zbog sinova, Đorđa i Miloša. Dopala mi se ta porodična atmosfera. Drugi imaju zgrade i u njima izuzetne prostorije, a bogatstvo našeg kluba su samo ekipa i rukovodstvo, ali pobeđujemo daleko imućnije od nas. Tako će, nadam se, biti i ubuduće, ne napušta optimizam Stevana Rakića.

Dosadašnji predsednik Vasa Džigurski, predsednik Skupštine Stevan Rakić i predsednik Upravnog odbora Dragan Koković - foto: V. Jankov

 Potom se na ukazanom poverenju zahvalio novi predsednik Dragan Koković, koji se prisetio početka rada nove ere kluba pre desetak godina i apostrofirao gde se sada nalaze.

 - Zlobnici su nam predviđali gašenje kluba ovog leta, ali smo mi smogli snage da se organizujemo i nesmanjenim ambicijama nastavimo dalje. Sastav koji je okončao sezonu pokazao je da ima prvoligaški potencijal. Angažovaćemo dvojicu ili trojicu iskusnijih igrača potrebnog profila i nastavićemo gde smo stali. Uspostavili smo sportsku saradnju sa Jedinstvom iz Stare Pazove i ekipom Novi Sad, koji će nam pomoći u stručnom delu i već od srede krećemo s radom dva puta nedeljno. Tako će biti do kraja juna, tokom jula je pauza, a u avgustu se ponovo okupljamo i počinjemo pripreme za novu sezonu, izneo je plan rada novi predsednik Dragan Koković.

Narednih mesec i po dana sa ekipom će raditi trener Željko Vuković iz staropazovačkog Jedinstva, a od avgusta bi stručni posao trebalo da preuzme Milivoje Radisavljević iz Novog Sada.


22 .kolo Prva B liga
Mladenovac 3 : 1 Užice
Bečej 3 : 0 Bavanište
Loznica 3 : 2 Futog
Toplički Vitezovi 2 : 3 Vojvodina NS Seme 2
Šumadija 3 : 1 Topličanin
Banat 0 : 3 Kosovska Mitrovica
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Mladenovac 22 20 2 61
2 Vojvodina NS Seme 2 22 20 2 57
3 Banat 22 15 7 44
4 Loznica 22 14 8 40
5 Šumadija 22 13 9 39
6 Futog 22 13 9 36
7 Kosovska Mitrovica 22 9 13 29
8 Bečej 22 8 14 29
9 Užice 22 7 15 22
10 Toplički Vitezovi 22 6 16 19
11 Topličanin 22 5 17 15
12 Bavanište 22 2 20 5