XS
SM
MD
LG

Tekken 7 potvrđen kao poslednji naslov koji će se igrati na Svetskom IeSF šampionatu

Međunarodna esports federacija (IESF) je potvrdila Tekken 7 kao poslednju zvaničnu video igru koja će naći na 13. svetskom esports prvenstvu, koje će održati kasnije ove godine u Izraelu.

IESF sa velikim zadovoljstvom potvrdio će se po osmi put Tekken naći među igrama na njihovom prvenstvu, pošto je propustio samo da takmičenja od 2012. godine. Tekken, što na japanskom znači „Gvozdena pesnica“, objavljuje Bandai Namco Entertainment. Popularna ”tabačina”  je prvi put objavljena 1994. godine i jedna je od najpoznatijih igara ovog žanra.

Ovime je takođe potvrđeno da će se ponovo igrati sve igre koje su se igrale i na prethodna dva turnira, samo što će ovaj IeSF biti veći nego ikada ranije, pošto će se takođe igrati i Counter Strike: Global Offensive.

IESF-ovo svetsko prvenstvo je glavno takmičenje IESF-a, gde svi igrači iz celog sveta učestvuju na jedinstvenom i živopisnom turniru dok predstavljaju svoju nacionalnu zastavu. Događaj je jedini veći Esports turnir u kojem učestvuju nacionalne ekipe, a očekuje se da će ovogodišnje takmičenje biti najveće do sada, sa oko 80 nacija koje treba da učestvuju.

Što se samih kvalifikacija tiče, već smo dobili pobednike prvih PES i CS:GO kvalifikacije, a u narednom periodu možete očekivati i zvaničnu najavu Dota 2 i Tekken 7 turnira. Kao i kod ostalih igara, tako će i Tekken 7 dobiti dva kvalifikaciona turnira, čiji će se pobednici plasirati u veliko finale. Pobednik tog turnira će predstavljati Srbiju na regionalnom turniru, preko kojeg bi mogli da izbore plasman u Izrael.

Sve informacije o samom turniru možete pronaći na sajtu IeSF-a.