XS
SM
MD
LG

Partizan osvojio Kup Srbije!

Ragbisti Partizana 1953 osvajači su ovogodišnjeg Kupa Srbije u ragbiju 13. U finalu na stadionu FK Heroj Polet u Jajincima, crno-beli su savladali Radnički iz Niša 80:8 (40:4).

Posle Super Kupa Srbije Izabranici Admira Hadžića očekivano su stigli do drugog trofeja ove sezone, s obzirom da su trenutno dominantan tim u regionu. Istovremeno, ovo je drugi trofej nacionalnog Kupa za Partizan, koji je prethodno osvojen i 2017. godine.

Čak 14 eseja postigli su crno-beli u finalu, iako su igrali bez nekoliko važnih igrača ’ Manojlovića, Kušića, Nenadovića i Abidinovića. Ipak, odsustvo sa druge strane standardnih prvotimaca Kostića, Ilića, Mitića, Šćepanovića i Stamenkovića pokazalo se kao veći minus u igri Radničkog.

Znale su Nišlije često da namuče favorizovane ekipe iz prestonice, međutim to ovoga puta nije bio slučaj, pa je tako Partizan stigao do najubedljivije pobede u istoriji finala Kupa Srbije. U tako velikoj pobedi, malo ko se nije istakao, ali svakako vredan pomena je debi mladog Uroša Ilića.

Nakon osvojena oba trofeja koja su bila u igri od početka sezone, crno-beli se nalazi u poziciji da do kraja godine ponovi uspeh večitog rivala Crvene zvezde i trijumfuje u svim takmičenjima u kojima učestvuje. Za to je potrebno da pobede u Super Ligi Srbije i Balkan Super Ligi, gde su glavni favoriti.