XS
SM
MD
LG

Vaterpolisti Bečeja se vratili u Prvu A ligu Srbije

Vaterpolisti Bečeja s trenerima Goranom Krstonošićem i Dejanom Jovanovićem - foto: V. Jankov

Iako su mnogi posumnjali, vaterpolisti Bečeja su, ipak, uspeli da se vrate u Prvu A ligu Srbije. Osvojili su drugo mesto u prvoligaškom B karavanu, jer su na 18 utakmica sakupili 43 boda skorom 14  1  3  236:177. Imajuću u vidu da su sezonu ranije bili članovi A lige i da su u tek zavšenoj svojevoljno igrali u nižem rangu, mnogi su skloni da primete kako su momci sa Tise time, praktično, izgubili sezonu. Međutim, nije, baš, tako.

- Procenili smo da je mladom sastavu sa kojim raspolažemo daleko bolje da igraju u konkurenciji sa sebi ravnima, nego da u konkurenciji A ligaša gube utakmice s velikom razlikom. Na taj način su sticali preko potrebno iskustvo. Pre početka sezone nismo pravili nikakve procene, jer nismo znali šta nas očekuje i kako će se naši dečaci od 14, 15 i 16 godinasnaći u vodi sa daleko iskusnijima. Tačnije, mladost naše ekipe, čiji je prosek 17 godina,bio jevelika nepoznanica. Igrali smo s dosta oscilacija, pojedine utakmice gubili, ali smo se istim rivalima i revanširali. Prezadovoljan sam odnosom naših dečaka prema radu, većini utakmica i rezultatima koje smo nanizali. Posebno me raduje što su deca, za koje se tvrdilo da nisu kvalitet, radom dokazali suprotno i sada na njih ozbiljno računamo. U novoj sezoni ćemo biti članovi prvoligaškog A karavana, a tokom pauze koja sledi razgovaraćemo sa Vojvodinom iz Novog Sada da nam ustupi par mlađih igrača, koji bi se vršnjački lako uklopili u našu sredinu, kako bismo mogli ravnopravnije da se nosimo sa novim rivalima, saznali smo od jedne od legendi bečejskog vaterpola i sada trenera svojih klupskih naslednika Gorana Krstonošića.

 I ne samo klupskih, jer je jedan od njih njegov mlađi sin Nikola Krstonošić. Letos je prešao u valjevski Valis, ali se zimus vratiou matični Bečej. Koliko se nadalo da je prvi potez dobar za njegovo napredovanje, toliko se potvrdilo da je drugi „pun pogodak“ i za njega i za klub. Igrao je slobodnije među vršnjacima, „levica“ je postala preciznija, u derbiju protiv Mladosti iz Pančeva devet puta je zatresao mrežu, izrastao je u lidera aktuelnog sastava i, nema sumnje, s uspehom nastavlja porodičnu tradiciju. Jer, najuspešnija bečejska vaterpolo loza Krstonišić traje duže od pola veka. Temelj je udario Aleksandar, koji se kasnije afirmisao i u trenerskom poslu, nasledio ga je Goran, koji je izrastao u klupsku legendu kao igrač „drim tima“ sa Tise i sada gradi trenersku karijeru, a na Nikoli je da utabanim putem nastavi.

- Ne priznajem pojedinačne doprinose, jer je vaterpolo ekipni sport.Radujem se što smo mukotrpnim radom stvorili timsku igru i na tome ćemo raditi i ubuduće, poručuje Goran Krstonošić.

 A tom i takvom radu, breme odgovornosti, preuzimaju i trener Dejan Jovanović, ali i predsednik kluba Zoran Popov sa saradnicima. Bez obzira na godine, najveći teret na svojim nejakim plećima izneli su golman Žolt Bušić, te igrači Luka Bošković, Nebojša Velimirov, kapiten Nikola Jović, u prvom delu Vladimir Korovljev, braća, Uroš i Filip, Kovačev, nastavku sezone Nikola Krstonošić, Vladimir Kuprešak, Aleksa Pantić, finišu Zoran Perić, ali i golman Marko Antanasov, Stevan Dobožanov, Luka Ivković, Marko Ićitović, Bogdan Jarić, Mihajlo Marinković, Luka Nastić, Nebojša Popić, Ivan Sirotanović, Branislav Stanaćev i Marko Stanivuk.

Par iskusnijih igrača su dobili zaslužen odmor, a ostali i dalje treniraju, jer ih, shodno uzrastu, očekuju vršnjačka takmičenja u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji.


18 .kolo Prva B liga
Goč 5 : 0 ŽAK
Bečej 10 : 8 Dorćol
Mladost 12 : 13 Singidunum
Vračar 9 : 9 Sava
TENT 13 : 6 Banja Luka
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mladost 18 15 0 3 45
2 Bečej 18 14 1 3 43
3 TENT 18 11 3 4 36
4 Dorćol 18 11 2 5 35
5 Singidunum 18 10 2 6 32
6 ŽAK 18 7 2 9 23
7 Sava 18 6 2 10 20
8 Vračar 18 6 2 10 20
9 Banja Luka 18 2 0 16 6
10 Goč 18 1 0 17 3