XS
SM
MD
LG
06.04.2021 Administrator

Srpski Al Tavon u finalu Kupa Saudijske Arabije

Sleva: Nikon El Maestro, Bojan Stamatović, Nestor El Maestro, Nikola Lazarević, Branko Katić - foto: instagram.com/altaawounfc

Velika euforija trenutno vlada u Saudijskom gradu, Buraidi. Dolaskom srpskog stručnog štaba na čelu sa El Maestrom mnoge stvari su se popravile, rezultati su fantastični, a oseća se na svakom koraku da ceo grad diše sa svojim fudbalskim timom.

U čemu je tajna uspeha, od kada ste došli beležite pobedu za pobedom. Šta je taj sastojak koji ste doneli dolaskom u klub.

- Cela tajna je u velikom radu i energiji koju sa sobom nosi naš šef stručnog štaba Nestor El Maestro. Promenjene su određene stvari. Igramo značajno ofanzivnije nego sa prethodnim trenerom, visoki presing je izraženiji, pojedine igrače smo razmrdali, vratili smo samopouzdanje celom timu, i naravno došli su rezultati - govori nam u jednom dahu Nikola Lazarević, rodom iz Niša.

Obezbedili ste plasman u finale Kupa. Vaš Al Tavon u istoriji kluba ima osvojen svega jedan trofej. Pored toga u prvenstvu se nalazite na visokoj četvrtoj poziciji u konkurenciji mnogo bogatijih klubova.

- Primećujemo podršku u celom gradu. Svi veruju u tim, oseća se da delujemo dobro na terenu, da je trofej blizu. Sve klupske strukture čine sve što nam je potrebno. Ovde su uslovi za rad i inače perfektni, ali zaista sve što poželimo nam je nadohvat ruke. U prvenstvu smo u poslednjem kolu pobedili i po mnogima najbolju ekipu Šababa, pa je nekako i normalno da nas ovde sada smatraju ekipom koja igra najbolji fudbal - zadovoljan je Lazarević.

Srpski Al Tavon pored tebe čine i Branko Katić, bivši trener golmana u Crvenoj zvezdi, Bojan Stamatović kondicioni trener iz Beograda, i Nikon El Maestro, nekadašnji veliki svetski talenat.

- Svi zajedno gledamo na fudbal na vrlo sličan način. Dobro se razumemo i naravno da nam rad ovde predstavlja pravo zadovoljstvo. Nestor kao šef je postavio osnovne principe, i visoke zahteve da bez obzira na protivnika u svaku utakmicu ulazimo samo sa jednom mišlju, kako da pobedimo. Pozitivno je da smo svi sličnih godina, i dobro funkcionišemo i van terena. Zahvalio bih se i menadžeru Darku Mariću koji nas je selektirao i spojio baš na ovakav način. Uz nas tu je i Tavamba, bivši igrač Partizana koga isto smatramo Srbinom – sa osmehom je završio Nikola.

Finale Kupa je 5. maja protiv kluba Al Faisaly.