XS
SM
MD
LG

Vojvodina istorijski, Partizan i Dinamo odložili meč

Foto by Tijana Vesović

Proteklog vikenda je nastavljena trka u Prvenstvu Srbije. Na žalost, utakmica između RK Partizana i RK Dinama 1954 je odložena jer je igrač Pančevačkog kluba zaražen COVID-19 virusom, pa je iz predostrožnosti meč odložen. Međutim drugi meč je potpuno opravdao očekivanja. Prava triler završnica na Adi Ciganliji, gde je RK Vojvodina na kraju izvojevala pobedu nad BRK Crvena Zvezda, po prvi put u istoriji, što se tiče discipline ragbija 15. Meč se odigrao po veoma hladnom vremenu i vlažnom terenu, ali to nije sprečilo obe ekipe da nam priušte vrhunsku predstavu. Ostaje žal što nema snimka utakmice, ali firma koja je angažovana da snimi meč otkazala prenos.

Utakmica je počela u visokom ritmu na obe strane. Na početku meča Zvezda je imala veći posed lopte, ali se borba vodila na sredini terena. Nakon početne inicijative domaćih, gosti iz Novog Sada preuzimaju primat i kreću sa organizovanim napadima. U 22. minutu dobra akcija Vojvodine u protivničkih 22 metara, gde lopta dolazi na krilo do Petra Markovića koji spretno postiže esej i dovodi u vođstvo Novosađane 5-0. Nije se dugo čekao odgovor domaćina koji nakon olične akcije koju su uspešno kompletirali Vasilije Vasić i Luka Čanak, gde je Čanak položio loptu za izjednačenje 5-5. Potom je viđena prava prvoligaška borba na sredini terena. Kada se činilo da će sudija Babić da odsvira kraj poluvremena, preiskusni Marko Novosel postiže esej za Vojvodinu i povisuje rezultat na 10-5.

U drugom poluvremenu je nastavljeno sa visokim intezitetom utakmice. Moramo pohvaliti ragbiste obe ekipe koji su zaista igrali u visokom tempu po teškim uslovima za igru. Obe ekipe su imale šanse za postizanje poena ali su odbrane vodile glavnu reč. Na prvu promenu se čekalo sve do 56. minuta meča kada se Bojan Čečarić sjajno snašao u gužvi i postigao esej za osetnije vođstvo Vojvodine 15-5. U tim trenucima se budi BRK crvena Zvezda, koja se konsoliduje i kreće u organizovane napade. Strpljenje i disciplina u igri je krasilo Zvezdin ritam u ovom periodu utakmice. To je iskoristio iskusni Ivan Rodić koji postiže esej u 64. minutu i unosi neizvesnost u finiš meča. Vitor Ljubičić je uspešno izveo transformaciju za smanjenje rezultata na 15-12.U tim trenucima je Zvezda delovala nezaustavljivo. Preokret se desio u 69. minutu kada je Miljan Nikolić sjajnim prodorom po krilu postigao esej i doveo svoj tim u vođstvo 17-15. U tim trenucima se činilo da će Beograđani privesti mirno utakmicu ka kraju. Međutim, sa time se nije slagao Slobodan Matijević koji je u nezadrživom prodoru postiže esej za Vojvodinu i novim preokretom dovodi goste u vođstvo 20-17. Domaći nisu imali snage za novi preokret do kraja utakmice. Istorijska pobeda za Vojvodinu koja se izjednačila na čelu tabele sa Partizanom i Radom, koji imaju utakmicu manje. 

BRK Crvena Zvezda: Nebojša Etemović, Ivan Rodić 5, Uroš Martinović, Vukašin Vitorović, Strahinja Milošević, Igor Lučić, Miljan Nikolić 5, Marko Joksimović, Dobrivoje Lojanica, Aleksandar Đorđević, Brana Ilić, Predrag Keglić, Vitor Ljubičić 2, Luka Čanak 5, Vasilije Vasić, Boris Golubović, Andrija Panić, Momčilo Kralj.

RK Vojvodina: Jovan Janićijević, Vladimir Janićijević, Vukašin Vuković, Dušan Jocić, Ivan Keri, Lazar Davidović, Luka Rakita, Slobodan Matijević 5, Predrag Banić, Milan Milićević, Marko Novosel 5, Bojan Čečarić 5, Aljoša Marinković, Petar Marković 5, Rajko Janković, Luka Jojić, Stefan Žepinić, Miloš Obradović, Boris Vrhovec, Goran Porobić, Dušan Dakić.

Izvor: rugbyserbia.com


Partizan 25 : 0 Dinamo 1954
BRK Crvena Zvezda 17 : 20 Vojvodina
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Partizan (2) 2 2 0 0 10
2 Rad Mozzart (1) 1 1 0 0 5
3 Vojvodina (1) 2 1 0 1 5
4 BRK Crvena Zvezda (1) 1 0 0 1 1
5 Dinamo 1954 (-4) 2 0 0 2 -4