XS
SM
MD
LG

Olimpizam: Predsednik Tomislav Nikolić uručio Vlade Divcu državnu zastavu za London

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić predao je Vlade Divcu, predsedniku Olimpijskog komiteta Srbije zastavu Srbije koju će u Londonu nositi na svečanom otvaranju barjaktar našeg olimpijskog tima Novak Đoković (tenis).

Svečanosti u Predsedništvu Srbije prisustvovao je veliki broj olimpijaca, trenera, sportskih radnika i stručnjaka kao i ekselencija Majkl Devenport ambasador Velike Britanije u Beogradu.

Predsednik Tomislav Nikolić je poručio olimpijcima:

- Dokazali ste da ste najbolji u Srbiji jer ste se izborili da učestvujete na Olimpijskim igrama. Sigurno ste bolji i od mnogih rivala u svetu, dokažite i pokažite koliko vredite i ostanite ponosni predstavnici Srbije na najvećem sportskom svetskom skupu. Budite sigurni i da će i svi građani Srbije biti uz vas.

Četvoro olimpijaca su prvi dobili od Divca amajlije, Pančićevu omoriku koja se nosi na lančiću oko vrata, sa željom da ovo drvo, koje je simbol Srbije, donese sreću svim srpskim sportistima u Londonu.

- Ostalo je još samo četiri dana do događaja kojeg smo čekali četiri godine. Svaki tim ima svoje prepoznatljive simbole, zato smo odlučili da našim sportistima poklonimo ovu amajliju. Neka vam ona donese uspeh i neka vas podseti odakle potičete. Nikada ne zaboravite, snaga je u nama - poručio je Divac.

Vanja Udovičić olimpijac u vaterpolu uručio je predsedniku Tomislavu Nikoliću prigodan dar OKS i obećao da će u „Londonu srpski olimpijci biti čvrsti, istrajni i uspravni kao Pančićeva omorika“.

Velika grupa srpskih olimpijaca u utorak 24. jula sa dva leta odlazi u London: obe odbojkaške selekcije, rukometaši, vaterpolisti, atletičari, biciklisti, veslači...

Olimpijske igre u Londonu održaće se od 17. jula do 12. avgusta. Srbija će imati 115 olimpijaca u 15 sportova, tri ekipna i 12 pojedinačnih (atletika, boks, rvanje, plivanje, tekvondo, streljaštvo, vaterpolo - muškarci, odbojka – muškarci i žene, tenis, stoni tenis, veslanje, kajak kanu, biciklizam, rukomet – muškarci i džudo).