XS
SM
MD
LG

Tuče u Marseju: Huligani Olimpika nisu dozvolili odigravanje utakmice

Odložena utakmica između Marseja i Rena

Meč 22. kola francuskog fudbalskog prvenstva u kojem su se trebali sastati Olimpik iz Marseja i Ren, koji je trebao biti odigran u 21 sat, odgođen je zbog upada domaćih navijača u trening kamp ekipe Marseja.

Navijači su nekoliko sati prije početka utakmice zapalili drvo na ulazu u trening kamp Olimpika, stolice na domaćoj klupi na stadionu su ispisali porukama "vi ste odvratni", a transparentima su prozvali i predsjednika Jacques-Henrija Ejrauda gdje su ga nazvali "prevarantom", te od njega traže odlazak iz kluba.

Navijači Marseillea jedni su od najžešćih ne samo u Francuskoj, nego i u Evropi. Trener Andre Viljaš Boaš je obavjestio da će napustiti klub nakon što mu u junu istekne ugovor.

Igrači su u vrijeme napada bili u trening centru i u svojim sobama se odmarali pred utakmici. Sportski dnevnik L'Equipe navodi da su provalnici ušli i u glavnu zgradu, gdje su uništavali opremu, a da su izvan zgrade kamenovali klupski autobus.

L'Equipe je objavio da je na suzbijanju incidenta angažovala policija, pa je uhapšeno više od 20 huligana Marseja. Četiri policajca su lakše bila povrijeđena.

Za sada jedino što je poznato, to je da se utakmica neće odigrati večeras, a kada će, to i dalje nije poznato.