XS
SM
MD
LG
14.10.2020 Administrator

Kuvo TV počeo sa emitovanjem

KUVO TV, prva regionalna televizija sa sedištem u Banjaluci i programskim sadržajem u potpunosti namenjenim gejmerima, počela je sa emitovanjem. Reč je o specijalizovanom TV kanalu za sve zaljubljenike u video-igre, koji sada dobijaju nov, jedinstven i kvalitetan esport i gejming sadržaj. Svi gledaoci u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori, imaju priliku da uživaju u sadržajima novog KUVO TV kanala.

Mlada ekipa, iskusna u produkciji i gejmingu kao vrsti hobija, pretočila je ljubav prema video-igrama u nešto opipljivo, stvarajući nesvakidašnje televizijske formate. Svoje profesionalno iskustvo i strast spojili su u projekat KUVO TV-a, nudeći obožavaocima video-igara novu – TV dimenziju. Nekolicina entuzijasta sa kontrolerima u rukama pokrenula je revolucionarnu priču u našoj regiji, jer je KUVO TV prva televizija sa potpunim progamskim sadržajem namenjenim gejmerima.

"Gejming je na globalnom nivou jedna od najuzbudljivijih industrija današnjice, a njegova sportska komponenta postaje toliko uticajna da je po popularnosti već premašila mnoge "klasične" sportove. Na našim prostorima, međutim, ta čitava priča i dalje ispisuje svoje početne stranice, i ponosni smo što će se na njima naći ime Kuvo TV. U pitanju je projekat stvaran s mnogo ljubavi i pažnje, u saradnji gejming pionira i entuzijasta iz cijele regije te tima medijskih i produkcijskih profesionalaca koji vole izazove. Želimo da zajedno postavimo čvrst temelj za razvoj gejminga u BiH, ali i na čitavom Balkanu, a Kuvo TV je samo početni, ali i najvažniji korak u tom pravcu", izjavio je Nenad Bosnić, direktor KUVO TV-a.

Popularnost gejminga i esporta svakodnevno raste, a procene su da danas 2,69 milijardi ljudi igra video-igre, te da će do kraja 2023. godine taj brojdostići 3 milijarde. Ogromno tržište zabave polako prerasta u ekonomsko tržište, koje po prihodima premašuje sva očekivanja.

"Period iza nas je obilježio intenzivan rad na pripremama za početak emitovanja. Međutim, najveći izazov je tek pred nama, a to je početak gejming revolucije koja dolazi sada sa KUVO TV-om. Vjerujemo da će sadržaj koji gledaoci imaju priliku da gledaju naići na pozitivnu reakciju, kako profesionalaca, tako i onih koji se gejmingom bave amaterski. Kako je riječ o televiziji trećeg milenijuma, uz TV programsmosvakodnevno dostupni na digitalnim platformama i društvenim mrežama", rekao je urednik gejming redakcije Gordan Ilinčić.

Gejming se protkao kroz gotovo sve sfere savremenog života, tako i kroz takozvanu pop-kulturu. Zato je, osim gejming i esport sadržaja, dio programske šeme posvećen i ovoj populaciji.

"Pop-kulturna redakcija priprema emisije iz svijeta filma, stripa i muzike, tematski bliske gejmerima, ali i svim mladim ljudima. Program je raznovrstan tako da pozivamo sve, bili gejmeri ili ne, da KUVO TV bude njihov prozor u gejming svijet, ali i svijet pop-kulture", ističe Nenad Bosnić, direktor KUVO TV-a.

Od informativnih sadržaja iz esporta, preko amaterske gejming scene, pa do emisija koje otkrivajukarakteristike najnovijih konzola, kontrolera i ostalih gejmerskih gedžeta - sve to vas čeka u programu KUVO TV-a.

Dobra zabava, namenjena mlađoj populaciji, budućim profesionalnim gejmerima, ali i aktivnim esportistima dostupna je u Srbiji u mts mreži na brojevima 155 i 782. U Crnoj Gori je u pitanju operater m:tel, a broj KUVO TV kanala je 91, dok je u Bosni i Hercegovini dostupan u m:tel paketu na broju 140, a u Logosoftu na broju 117. Zato vas pozivamo da uzmete u ruke svoje daljinske upravljače, kontrolere i upustite se u gejming avanturu koju donosi KUVO TV.